Sari la conținut

Leacuri de viață lungă ale călugărului din Prilog pentru cele mai cunoscute boli

leacuri calugar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Leacuri de viata lunga

Leacuri pentru tensiune si probleme de vedere

Pentru anemie, se mănâncă în fiecare zi la fiecare masă un ou proaspăt cu coaja cât mai roșiatică și o bucată de carne de vânat de mărimea unui ou. Apoi se bea un pahar de vin de butuc.

Pentru tensiune mare, se iau 6 boabe de fasole, se macină ăi se amestecă cu apă. Se formează un fel de pastă. Se bea o linguriță la fiecare 4 ore. Pentru deficiențe de vedere, să se privească lumina soarelui în apa curgătoare la răsărit și la asfințit. Se poate și într-un lighean.

În caz de dezechilibru hormonal, se bea ceai din următorul amestec: flori de coada-șoricelului, coada-calului, coada-racului, mărul-lupului, urzică moartă, urzică vie, lăcrămioare, măr pădureț, trifoi cu flori roșii, cătina, mesteacăn.

Pentru boli genitale, se bea și se fac spălături cu infuzii de coada-calului, coada-racului, coada-șoricelului, iarba mare, păpădie, pătlagină, osul-iepurelui, pătrunjel de câmp, tătăneasă.

Ceaiuri și frecții pentru sănătatea minții

Ceai pentru temători, pentru cei ce n-au încredere, n-au curaj și sunt neliniștiți: trifoi roșu, stir de apă, osul-iepurelui. Se pun la fiert 400-500 ml de apă. Se ia din fiecare plantă câte o jumătate de lingură și se pune în apă. Se fierb două minute. Se masează, de la umăr, prin spatele urechii, pe deasupra urechii, pe frunte ăi pe deasupra ochilor. Se începe o dată din stânga ți apoi din dreapta.

Ceai pentru memorie: soc, mușețel, pătrunjel, cimbrișor, albăstrele, flori de narcise. Se ia câte o lingură din fiecare plantă și se pun intr-un litru de apa care fierbe. Ceaiul se toarnă în spirt sanitar și se face frecție. Nu se bea. Frecția se face circular în partea de jos, sub buric și la organele sexuale. Călugarul Mihai mai recomandă, pentru cei cu boli psihice ca, în fiecare an, în luna martie, să se bea seva de mesteacăn și de carpen.

Remedii pentru inimă și plămâni

Ceai pentru boli de inimă: păducel, troscotel, trifoi cu foi roșii, trifoi cu foi albe, măcris domnesc, nalbă mare, nalbă mică, talpa-gâștii, mesteacăn, cimbrișor de câmp, mentă, măcriș de pădure, cicoare, mușetel.

Ceai pentru boli de plămâni: fenicul, mușetel, alun, păr pădureț, scai vânat, anason, ovaz, salvie, păr de livadă, arnică, chimion, păducel, potbal, tătăneasă.

Contra tusei convulsive: crenguță de păr, ovăz, soc, frunze de alun, urzică moartă, scai vânat. Se pune la fiert un litru de apă. Se ia o lingură rasă din fiecare plantă și se pun toate deodată în apă care fierbe. Se lasă aproximativ două minute la fiert. Se beau 700-1.000 ml pe zi, o ceașcă înainte de fiecare masă.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel