Sari la conținut

Leacuri de viață lungă ale călugărului din Prilog pentru cele mai cunoscute boli

leacuri calugar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Leacuri de viata lunga

Leacuri de viață lungă. Călugărul Mihai Neamțu din Prilog, care a vindecat mii și mii de români fără să ia niciun ban, avea credința că orice boală poate fi vindecată, cu excepţia bolilor aflate în ultimul stadiu.

Acesta nu recomanda să se renunţe la terapia medicamentoasă aducătoare şi ea de efecte benefice. Spunea doar că medicamentele trebuie ajutate cu ceaiuri naturiste. În plus, îndemna la rugăciune. În modestia lui credea cu toată convingerea că orice om are în el o părticică de Dumnezeu, de aceea fiecare bolnav se poate vindeca.

Iată unele dintre cele mai cunoscute remedii ale călugărului Mihai Neamțu.

Leacuri pentru pietrele de la rinichi

Pentru probleme de canal urinar și blocaj urinar, călugărul Mihai Neamțu recomandă ceai concentrat de carpen, mesteacăn, vâsc, scai vânăt, îndulcit cu miere sau sirop natural.

Pentru coloana vertebrală dureroasă, se amestecă spuma de lapte fiert cu coada-șoricelului, mușețel și pătrunjel și se fierb în apă. Se poate pune compresă pe locurile dureroase.

Pentru descompunerea pietrelor de la rinichi, ficat și fiere: se ia câte un bob de rașină de brad și clei de cais, cireș, piersici, vișin, prun. Se pun pe o plită încinsă sau pe jar. Se pune o pâlnie de metal peste conținut, cu țeava în sus. Se trage o gură de fum plină și se înghite. Bolnavul va tuși de patru ori la rând. Se iau patru guri de fum înainte de mâncare cu o oră, dimineața. După o jumătate de oră, se ia o linguriță de ulei de măsline, apoi 100 ml de bere proaspată și 100 ml de apă cât mai sulfuroasă. După o jumătate de oră se poate mânca.

Un copac vindecă de cancer

Contra cancerului, se alege un trunchi de mesteacăn care să aibă scoarța sănătoasă. Se taie trunchiul de la 5-10 cm deasupra solului. Trunchiul trebuie să aibă lungimea de 2 m. La înălțimea pe care o are bolnavul, trunchiul trebuie să aibă circumferința egala cu circumferința capului bolnavului. Pentru a se păstra bine pe durata tratamentului, partea inferioară a trunchiului se pune în apă. Se decojește lemnul, inelar, în forma de dreptunghiuri cât palma bolnavului.

Se iau bucățile de coajă și se mărunțesc. Se pun la fiert 3 litri de apă. Se pun 7 linguri de grâu și se fierb încet până ce grâul devine comestibil, adică plesnește. Se adaugă coaja de mesteacăn mărunțită și se mai fierbe încă două minute împreună cu grâul. Ceaiul se bea.

La indicațiile călugărului Mihai, la tratament se adaugă și un trunchi de răchită care se alege și se pregătește la fel, potrivit bzi.ro.

Mihai Neamtu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Remedii naturale și comprese de oblojit rănile

Pentru oprirea hemoragiei: se macină o lingură de cafea naturală prajită, una de semințe de chimion, alta de scorțișoară, alta de zahăr și un vârf de lingură de cuișoare. Se adaugă trei linguri de sare mare. Din amestec, se ia câte o linguriță la fiecare oră, după care se beau 100-200 ml. lapte fiert și răcit.

Pentru cicatrizarea rănilor, se fierbe un litru de lapte în vas emailat. Dupa ce se răcește se toarnă în alt vas curat. Fierberea se repetă de cinci ori. Se curață un cartof roșu cu pieliță groasă și se taie cât se poate de mărunt cu un cuțit cromat sau de lemn de stejar uscat. Se introduce în lapte când fierbe a 5-a oara și se amestecă până se face pastă. Se pune pe orice fel de rană, un cm grosime și se leagă cu un tifon alb, sterilizat. Se păstreaza legătura doua zile și două nopți.

În caz de puroi cu febră, călugărul Mihai recomandă comprese așezate mai jos de locul care supurează. Se folosesc 4 bucăți de pânză albă subțire și deasă, îmbibate în lapte fiert, țuică de prune de 50-55 grade, vin alb-cristalin și vin roșu. Peste ele se aplică un strat subțire de frunză de sfeclă de zahăr sau o felie subțire de sfeclă tăiată în lung. În loc de sfeclă de zahăr se mai pot pune frunze de podbal sau brusture.

Prima compresă, cea cu lapte trebuie să fie pusă pe piele, a doua peste prima, și tot așa, până la cea cu vin roșu.

Leacuri contra reumatismului și prostatei

Pentru prostată, se ia un fier magnetizat, încălzit și învelit într-o cârpă cu vin și se pune pe bășică. De câte ori se încălzește fierul, se schimbă poziția corpului. În timpul celor 20 de zile de tratament nu se bea apă, ci doar ceaiuri din ametec de pătlagină, scai vânăt, troscoțel, grâu, gălbenele, vâsc, volbură, cătină, pătrunjel, mușetel, crușin, fasole, traista-ciobanului, salcie.

Ceai contra reumatismului: se pune la fiert un litru de apa. Se ia o lingură rasă din fiecare plantă (gălbenele, mesteacăn, carpen, cimbrițor, coada-șoricelului, coada calului, cireș, dud, măr padureț, mur și mentă) și se pun toate deodată în apă care fierbe. Se lasă aproximativ două minute la fiert. Dupa răcire, se strecoară și se poate bea.

Pentru slăbire, e bun ceaiul din frunze de nuc, talpa-gâștei și păpădie. Se bea o ceașcă înainte de fiecare masă.

Ceaiul din cimbrișor, busuioc, mentă, mesteacăn și măces e bun pentru cei care vor să se îngrașe.

(CONTINUARE pe PAGINA URMĂTOARE!!!)

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel