Din cuprinsul articolului
Leacuri băbești pentru dureri în gât, tuse și nas înfundat. Cum să le pregătiți în mod corespunzător?
Afecțiuni de iarnă precum dureri în gât, tuse sau nas înfundat se pot trata cu ajutorul unui cunoscut remediu folosit de bunici. Vei scăpa rapid de probleme.
Țuica este un remediu bine cunoscut de la bunici, care poate calma multe afecțiuni de iarnă. Cum se prepară această băutură alcoolică parfumată? Care sunt beneficiile sale?
Leacuri băbești pentru dureri în gât, tuse și nas înfundat
Acest bine cunoscut remediu al bunicii permite să faci față în caz de răceală, viroză respiratorie sau gripă. Care sunt beneficiile sale? Cum se prepară în mod corespunzător? Ce măsuri de precauție trebuie luate?
Inițial, se combină apă fierbinte și rom. Această băutură alcoolică a fost dezvoltată de un amiral englez, Edward Vernon, în 1740, care a încercat să limiteze consumul de alcool al marinarilor săi.
Rețeta originală a inclus în cele din urmă suc de lămâie pentru a combate scorbutul. În timp, au fost adăugate multe alte ingrediente: lămâie, miere, zahăr din trestie, scorțișoară etc.
ADIO TUSE și RACEALA, remediu natural
Remediile naturiste sunt foarte eficiente împotriva pericolelor iernii. Acestea sunt cunoscute mai ales pentru virtuțile lor reconfortante, antibacteriene și hidratante: la începutul unei infecții virale, ele permit fluidizarea mucoaselor și eliminarea mai rapidă a virusurilor. Prin urmare, acestea sunt recomandate ca remedii naturale în multe cazuri: răceală, sinuzită, gripa, dureri de gât
un simplu nas care curge, oboseală intensă, o pierdere a vocii, etc.
Beneficii
Consumul unei băuturi calde stimulează mecanismul de transpirație, care ajută la eliminarea toxinelor și scade temperatura (ideal în caz de febră!).
Prin încălzirea întregului corp, lichidul ajută, de asemenea, la limitarea frisoanelor. În plus, aburul eliberat din ceașcă umezește și dilată membranele mucoase congestionate.
Acest fenomen de vasodilatație permite organismului să secrete substanțe anestezice. În plus, facilitează pătrunderea ingredientelor active în fluxul sanguin, potrivit Sante Magazin.
În plus, fiecare ingredient are propriile sale virtuți:
- Apa caldă menține pacientul hidratat și liniștit;
- Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale înmuitoare, antibacteriene și antiinflamatorii.
- Scorțișoara și cuișoarele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii. Scorțișoara stimulează, de asemenea, sistemul imunitar, în timp ce cuișoarele au proprietăți analgezice (de ameliorare a durerii).
- Sucul de lămâie dezinfectează și detoxifică organismul. Oferă o doză de vitamina C care salvează vieți.
- Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antioxidante.
Niciun studiu nu a demonstrat încă că un tinctura poate ameliora sau elimina simptomele unei răceli sau ale unei gripe. Dar beneficiile fiecăruia dintre ingredientele sale sunt recunoscute și testate în laborator.
Lapte, ghimbir, miere, lămâie, rom… Cum se prepară?
Nu există o rețetă oficială. Așa cum am menționat mai sus, tinctura conținea inițial rom și apă fierbinte. În prezent, se convine asupra următoarelor ingrediente:
- o treime rom și două treimi apă fierbinte;
- sucul de la o jumătate de lămâie, însoțit de o felie întreagă cu tot cu coajă (nu o încălziți, adăugați-o în ceașcă în ultimul moment);
- o lingură de miere (noi preferăm mierea de brad, de cimbru sau de eucalipt).
În funcție de gustul tău, poți adăuga : două sau trei cuișoare, un baton de scorțișoară, ghimbir sau chiar anason.
Licoarea se bea fierbinte. Așteptați însă câteva momente înainte de a bea, pentru a nu vă arde limba.
De ce să pui rom ?
Romul furnizează calorii: provoacă o reacție energetică care sprijină organismul în lupta împotriva infecțiilor. La fel ca toți alcoolii, oferă o senzație de căldură și bunăstare. De asemenea, are proprietăți dezinfectante și decongestionante care dilată vasele de sânge și ajută membranele mucoase să elimine virușii.