Sari la conținut

Leacul neașteptat împotriva cancerului. Medicii au reușit să vindece o pacientă injectându-i un virus

Savanţii au realizat un experiment medical uimitor, care ar putea oferi un tratament eficient pentru cancer. Ei au folosit o doză mare dintr-un virus al pojarului, care a fost modificat genetic şi care a devenit o armă eficientă în lupta cu această boală.

Deocamdată metoda a fost testată doar pe doi pacienţi, iar rezultatele sunt încurajatoare.

În cazul unui pacient, cancerul de măduvă a dat semne de remisie, iar la al doilea pacient, o femeie de 49 de ani, remisia a fost completă. Stacy Erholtz,, care avea mielom, a fost declarată sănătoasă şi după 6 luni boala nu a recidivat încă.

Experimentul a fost realizat de cercetătorii de la Clinica Mayo, care susţin că folosirea virusurilor pentru a distruge cancerul este o soluţie eficientă.

Acest virus infectează şi ucide celulele canceroase, iar celulele sănătoase nu sunt afectate.

Autorul studiului, Stephen Russel, crede că metoda aceasta ar putea ajuta la găsirea unui tratament.

Experimentele vor continua, virusul pojarului urmând să fie folosit pentru a vedea efectul în cazul cancerului ovarian, cerebral, de gât şi al mezoteliomului.

Pacienţii care au luat parte la experiment nu reacţionaseră bine la alte tratamente convenţionale, iar boala revenise de mai multe ori.

În cazul lor, medicii le-au injectat o singură doză de virus modificat genetic special pentru a ataca celulele mielomului.
Mielomul multiplu este o formă de cancer al măduvei osoase, care provoacă apariţia unor tumori pe oase sau pe ţesuturi.

Doza de virus pe care a primit-o pacienta care s-a vindecat a fost foarte mare – cât pentru vaccinarea a o sută de milioane de oameni.

Oncologia prin viroterapie este folosită încă din anii 1950. Medicii au tratat deja mii de pacienţi care aveau cancer, folosind diferite virusuri.

Experimentul de la Clinica Mayo este primul studiu care arată efectul clar pe care îl are terapia asupra unui pacient, fiind primul caz de vindecare completă al unui bolnav cu metastaze.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel