Sari la conținut

Leacul miraculos și ieftin pentru zeci de boli

S-a demonstrat ca taratele de grau contin substante care ataca alimentele ajunse in stomac, facand astfel digestia rapida si usoara.

Acestea se vor lua in cantitate cat mai mare, dar numai macinate foarte fin cu rasnita de cafea. Este indicat sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se vor putea lua insa cu apa, lapte, ceai sau ca atare. Se pot lua inainte de masa sau dupa, indiferent in ce perioada a zilei. Cel mai bine insa este sa se ia de mai multe ori pe zi, in 5-6 prize.
Este necesar sa se consume in cantitate cat mai mare, pentru ca altfel glandele nu vor avea cu ce sa regleze organismul din cauza lipsei de „materie primai. Se iau in special la curele de slabire. Daca se consuma suficiente tarate de grau, bine macinate, organismului nu-i mai lipseste decat calciul care se poate lua din iaurt si cateva legume si fructe crude. Totul depinde deci de cantitatea de tarate care se consuma zilnic.
Cu ajutorul taratelor se poate face si o eficienta cura de slabire – cu cat cantitatea consumata este mai mare, cu atat scaderea in greutate va fi mai rapida, cu rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt (doua saptamani).

Continutul taratelor de grau Vitamine: beta-carotene, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E (alfa-tocoferol, beta- tocoferol). Aminoacizi: alanina, arginina, acid aspartic, cistina, acid glutamic, glicina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina. Aminoacizi grasi esentiali: acid palmitic, acid stearic, acid palmitoleic, acid oleic, acid linoleic, acid linolic. Carbohidrati: fructoza, sucroza, amidon, celuloza, acid poliuronic, acid fitic. Purine: adenina, guanina. Fosfolipide: fosfatidilcolina, fosfatildiletanolamina. Steroli: beta-setesterol. Minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, fosfor, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon.

Proprietati medicinale: antimicrobian, antiinflamator, regleaza digestia, emolient in special pentru stomac si intestine, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general. Indicata pentru urmatoarele afectiuni: ‘ demineralizare ‘ afectiuni endocrine (regleaza glandele datorita continutului mare de minerale, aminoacizi si vitamine) ‘ anemie ‘ cancer ‘ diabet zaharat ‘ obezitate ‘ afectiuni neuro-musculare ‘ afectiuni neurologice si ale sistemului neuro-vegetativ ‘ afectiuni cardiace ‘ ateroscleroza (se ia si usturoi zilnic) ‘ afectiuni digestive, ale ficatului, colita, constipatie cronica, dispepsie, dureri epigastrice ‘ hemoroizi ‘ meteorism ‘ adenom de prostata ‘ fibrom uterin ‘ impotenta sexuala, prostatita, sterilitate ‘ afectiuni renale, cistita, retentie urinara ‘ laringita ‘ rahitism ‘ depresie nervoasa, nevroze, psihastenie ‘ sarcina ‘ reumatism ‘ afectiuni degenerative ‘ convalescenta.

Administrare
– Pulbere de tarate: cate 1-2 linguri – se pot adauga la mancare de 3-5 ori pe zi.
– Apa de tarate: mai putin eficienta in obezitate, dar utila pentru anemii si boli nervoase. Se pun 3-4 linguri de tarate in 2 litri de apa si a doua zi se consuma apa.
Se poate, de asemenea, folosi grau incoltit in loc de paine, mai ales pentru combaterea obezitatii.
Pune tarate praf in ciorbe, ceai sau orice alt lichid, principalul este sa nu aiba temperaturi mai mari de 40 grade, ca sa nu distruga vitaminele. Este bine ca orice om sa consume cel putin cate 1 lingurita de 3 ori pe zi, chiar daca are o greutate normala si daca este perfect sanatos.
Daca ai anumite alimente pe care nu le suporti, presara putina tarata praf deasupra si consuma-le fara nicio teama. In acest fel nu se mai produc balonari dureroase, intrucat enzimele din tarate ajuta la digestie.
Nu exista absolut nicio contraindicatie la tratamentul cu tarate, nici macar pentru copii si nu creeaza obisnuinta. Acestea regleaza digestia si inlatura problemele gastro-intestinale. Consuma deci cat mai multe tarate, nu numai in timpul curei de slabire, ci si dupa ce ai ajuns la greutatea dorita. Acest lucru te va feri de boli care ar putea aparea din cauza faptului ca nu ai suficiente oligoelemente sau vitamine in corp.
Pentru o cura de slabire eficienta poti, de asemenea, stabili o zi pe saptamana in care sa consumi numai fructe si tarate fara nimic altceva.

Cura de slabire
Pentru a slabi mai repede se va consuma, pe langa tarate, si cate o cana de apa calda inaintea fiecarei mese. Aceasta poate fi si un ceai verde. Ceaiul sau apa calda luata cu 10-15 minute inaintea meselor va face sa se dilueze sucurile gastrice existente in stomac, care vor contribui la digerarea mai inceata a alimentelor consumate si prin aceasta se obtine disparitia senzatiei de foame. In plus, alimentele vor sta mai mult timp in stomac si vor fi eliminate multe dintre ele aproape nedigerate, pentru ca sucurile gastrice care ar trebui sa le digere sunt diluate si nu mai pot face acest lucru in mod eficient.

REGULA: Taratele de grau se vor consuma de fiecare data inaintea meselor!
Consumul de tarate de grau in unele cazuri duce la senzatia de balonare care nu-ti va da voie sa mai consumi prea multe alimente. Totusi, organismul are suficiente minerale si vitamine pentru a-si putea desfasura in conditii foarte bune activitatea. Principalul este sa ingerezi suficiente tarate de grau zilnic si mai ales sa fie foarte fin maruntite.
Daca se mai adauga si o zi pe saptamana in care se consuma exclusiv numai legume si fructe crude se poate obtine si o piele mult mai catifelata, iar eliminarea grasimilor se va face in mod natural.
Avantajul este ca, dupa o asemenea cura, se poate mentine greutatea in limite normale, deci nu mai exista pericolul de a se pune la loc kilogramele care au fost date jos.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel