Sari la conținut

Leacul miraculos al călugărilor budiști. Conține de 17 de ori mai multi antioxidanţi decât afinele

Ceaiul Matcha! Sucuri, piureuri, budinci, seminţe de Chia, cereale şi lactate… Toate amestecate cu ceaiul Matcha. Considerat astăzi o băutura-minune, bogată în antioxidanţi, aminoacizi, minerale şi vitamine.

Folosit în trecut de către călugării budişti în cadrul ritualului de meditaţie, ceaiul Matcha conţine de şase ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele goji, de şapte ori mai mulţi decât ciocolata neagră şi de 17 de ori mai multi antioxidanţi decât afinele.

Se consumă amestecat cu apă fierbinte. Practic se consumă întreaga frunză de ceai, iar acest lucru vine cu o mulţime de beneficii pentru sănătate (antioxidanţi şi tone de vitamine) şi cu un gust uimitor.
Este aproape fără calorii (3 per gram) şi te face să te simţi minunat, aproape instantaneu. E un energizant perfect, extrem de activ şi eficient, fără efectele negative ale cofeinei. Dă energie treptat, constant şi pe parcursul unei zile intregi.
Are un conţinut de cinci ori mai bogat în L-teanina, un aminoacid rar, comparativ cu alte tipuri de ceai, Matcha oferă o stare de relaxare, stimulând totodată funcţiile creierului. L-teanina ajută memoria, capacitatea de învăţare, anulând totodată şi efectele adverse ale cafeinei, un compus natural al ceaiului verde.

Înr-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition s-a demonstrat că extractul de ceai verde creşte energia, datorită concentraţiei de catechine din ceaiul verde. Acestea intensifică rata de ardere a caloriilor de către organism. Experii consideră că  ceaiul verde ajută la regularizarea glicemiei. În plus, catechinele din ceaiul verde inhibă pătrunderea glucozei în celulele grase. De asemenea, inhibă pofta de mâncare. De aceea, nutritioniştii recomandă cu incredere ca, în dieta celor care şi-au propus să reducă din kilograme, să nu lipsească o ceaşcă de ceai matcha.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel