Biblia este probabil ultimul loc unde te vei gândi că poți găsi referințe despre astfel de leacuri. Dacă vei răsfoi cu atenție cartea sfântă vei descoperi că aceasta este plină de mențiuni cu privire la măslin și la proprietățile sale vindecătoare.
Nu există persoană care să nu fi auzit, văzut și mâncat măsline și ulei de măsline, dar nu mulți s-au gândit la beneficiile acestuia atât ca aliment, cât și ca medicament. Frunzele de măslin au proprietăți curative excepționale și pot să combată pneumonia, gripa, meningita, tuberculoza, herpesul, hepatita B, malaria, arteroscleroza, botulismul, ulcerul stomacal, encefalita și încă multe alte boli, doarece conține oleuropeină. Acest produs natural este foarte eficient pentru cei care se confruntă cu infecții greu de tratat, cronicizate sau recidivante.
Principiile active pe care aceste frunze le conțin sunt printre cele mai bune antiinfecțioase din lume.
Efectul frunzelor de măslin este atât de puternic, încât chiar și în cazul bolnavilor de SIDA, ingerarea de doze mari de extract de măsline a dus la redresări spectaculoase ale numărului de celule imunocompetente, dar și a capacității de apărare a organismului.
Consumul de frunze de măslin ajută la refacerea întregului sistem imunitar încărcând, în același timp, cu energie organismul supus unor traume precum chimioterapia.
Lista aplicațiilor terapeutice ale acestei plante este incredibilă:
– distruge direct virușii și bacteriile din tubul digestiv, dar și de pe traiectul urinar și respirator
– penetrează celulele deja infectate și blochează replicarea virușilor
– stimulează răspunsul imun la apariția oricărui microb invadator
– distruge protozoarele, bacteriile și alte microorganisme care produc toxiinfecțiile alimentare
– întărește membrana celulară, făcând celulele sănătoase mai puțin vulnerabile la infecții
Ceaiul din frunze de măslin are puterea să vindece multe dintre problemele de sănătate enumerate mai sus.
Pentru prepararea acestuia este nevoie de 15-20 frunze uscate de măslin și de 2-3 litri de apă fiartă.
Puneți frunzele în apă fiartă și lăsați-le la foc pentru încă 2-3 minute. Mențineți la infuzat pentru încă 10 minute și scoteți-le. Ceaiul se poate bea rece sau cald. Puteți adăuga miere sau lămâie, după gust. Consumați ceaiul zilnic și veți fi surprinși de rezultate!