Sari la conținut

Leacul ANTI-CANCER din cămara tuturor românilor. Un MEDIC medic străin susține că cei care îl consumă de DOUĂ ori pe săptămână NU se îmbolnăvește

Varza murată poate preveni apariţia cancerului, susţine nutriţionistul bulgar Donka Baikova. Varza murată conține multe vitamine şi aduce în organism bacterii producătoare de acid lactic, un probiotic natural. Singurul minus este concentrația mare de sare, astfel încât nutriţioniştii recomandă ca soluţia sărată să fie de doar 2%, scrie 24chasa.bg.

„Varza murată reduce mediul favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor patogene şi previne apariţia cancerului. În al doilea rând, substanţele benefice trec prin bariera intestinală și ajung la ficat, inhibând producerea de colesterol și de trigliceride. Aceste bacterii lactice reduc reacțiile alergice din organism.

De asemenea, varza murată oferă protecţie mucoproteică, scăzând cu cel puțin 30% riscul de a dezvolta cancer, în special cancer de colon. Există studii care demonstrează că un consum de varză murată de două ori pe săptămână reduce considerabil riscul de cancer de sân”, a mai spus prof. Donka Baikova.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel