Sari la conținut

LEAC recomandat de părintele Arsenie Boca pentru eliminarea pietrelor de la fiere

Arsenie Boca
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Criza de bilă sau colecistita, cum este cunoscută în termeni medicali, este o afecţiune frecventă în rândul populaţiei, care apar mai ales după mesele îmbelşugate sau din cauza calculilor biliari. Pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medic, pot fi folosite şi diverse remedii naturale.

Un remediu din plante a fost recomandat chiar şi de părintele Arsenie Boca, un călugăr care a înțeles profund legătura strânsă dintre trup, suflet și natură. El a fost cunoscut pentru abordarea sa holistică în ceea ce privește vindecarea oamenilor, combinând puterea rugăciunii cu remedii naturale și leacuri din natură.

Cu cunoștințe temeinice despre plantele medicinale și proprietățile acestora, părintele Arsenie Boca a reușit să ofere alinare și vindecare întregii sale comunități, folosind înțelepciunea tradițională a naturii în beneficiul sănătății și bunăstării oamenilor.

Planta miraculoasă care dizolvă pietrele de la colecist

Unei femei care se plângea de pietre la fiere, părintele Arsenie Boca i-a recomandat un remediu pe baza de „limba cerbului”.

Această plantă este o varietate de ferigă, cunoscută sub numele ştiinţific de Phyllitis scolopendrium. Ca remediu pentru această afecţiune se foloseşte întotdeauna plantă verde, nu uscată. Avantajul e că această rămâne verde tot anul, dar concentraţia maximă de substanţe benefice o are în lunile de vară.

Ca mod de preparare, se toacă mărunt frunzele de limba cerbului şi se pun împreună cu coji de portocală într-un tifon curat, care se leagă. Amestecul obţinut se pune într-un vas peste care se toarnă apă fiartă. Se acoperă şi se lasă la infuzat 5-7 minute, apoi se bea călduţ, cu înghiţituri mici. Cura cu acest ceai special poate fi urmată timp de 2-3 luni, dimineaţă şi seară.

Atenţie, înainte de a urmă un tratament naturist cu limba-cerbului, discutaţi cu medicul de familie, deoarece acest remediu conţine tiaminaze, ce distrug vitamina B1 din organism.

Cum se manifestă microlitiaza biliară?

Vezica biliară (sau colecistul) este un organ, un mic rezervor ataşat de ficat, conectat la căile biliare. Rolul său este de a stoca bila în perioadele interdigestive, iar în timpul meselor de a o elibera prin căile biliare în tubul digestiv.

Durerea localizată în hipocondrul drept este principalul simptom clinic al acestei probleme. Alte simptome care apar în cazul colicii biliare sunt: durerile în partea superioara dreaptă a abdomenului, ce pot iradia în spate sau în umărul drept şi pot fi însoţite de greaţă, vărsături bilioase, stare generală de rău, gust amar, de greață, cefalee şi de o serie de simptome din cadrul dispepsiei, cum ar fi balonarea.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel