Din cuprinsul articolului
Leac miraculos din bătrâni: Iată de ce să bem must toamna: stimulează sistemul imunitar, reglează tensiunea arterială, este antioxidant. Sunt și contraindicații
Strugurii au o multime de beneficii pentru sanatate, ceea ce face din deliciosul must una dintre cele mai sanatoase alegeri cand vine vorba de consumul de lichide.
Mustul contine antioxidanti, fortifica imunitatea, este bogat in vitaminele A, B1, B2 și minerale, stimuleaza sistemul nervos, reduce retentia de apa si energizeaza organismul.
Ajută sistemul imunitar
Așadar, mustul este un excelent stimulator pentru imunitate, fiind bun pentru anemici. Totuși, are și contraidicații. De pildă, nu e recomandat diabeticilor ori înainte de a urca la volan.
Sucul de struguri, ori mustul, este bogat în vitamina A, B1, B2 şi minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenţia de apă şi energizează organismul.
Mustul este recomandat celor care fac efort intelectual intens, dar şi celor aflaţi în convalescenţă, deoarece stimulează imunitatea şi refacerea organismului, datorită conţinutului ridicat de vitamina C.
Recomandat pentru multiple afecțiuni
Cu beneficii incredibile pentru sănătate, mustul este recomandat a se consuma pentru: anemie, oboseală, stres, surmenaj, astenie, gută, artroză, constipație, fiind și un bun laxativ natural.
Potrivit nutriționiștilor, mustul poate fi folosit chiar și în cure de slăbire deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism. Totuși, nu este bine să fie consumat în cantități prea mari din cauza conținutului mare de zahăr care duce la îngrășare.
De asemenea, este recomandat celor care suferă de tulburări ale tensiunii arteriale.
Potrivit WebMD, potasiul din struguri ajută persoanele cu tensiunea arterială mare să elimine excesul de sodiu.
Potasiul ajută și la scăderea presiunii arteriale prin relaxarea pereților vaselor de sânge.
Datorită compușilor săi, mustul poate lupta inclusiv cu bacteria ce cauzează infecții ale tractului urinar, pentru această afecțiune fiind recomandat mustul din struguri negri, mai notează WebMD.
Totodată, este recomandat și în ritualurile de înfrumusețare, atât pentru ten cât și pentru păr, ca și vinul roșu, de altfel.