Lava cake, rețetă de colecție. Cum faci cea mai bună prăjitură vulcan? Lava cake sau prăjitura vulcan este o delicatesă pe care nu ai voie s-o ratezi!
Cred că nu ma va contrazice nimeni dacă afirm că este cel mai sexy desert.
Avem o rețetă SPECTACULOASĂ, care te va ghida să faci acest delicios desert la tine acasă, cu un minim de ingrediente. Chiar și fără ouă!
Știm că sună bine și că abia aștepți să o încerci. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
- 65 g făină albă clasică
- 100 g zahăr
- 30 g cacao neîndulcită și cât mai neagră
- 1 g sare
- 2 g praf de copt
- 2 g bicarbonat de sodiu
- 5 g extract de vanilie
- 50 ml ulei ( de care doriți: de floarea soarelui sau de cocos)
- 200 ml lapte (de cocos, migdale sau clasic de vacă)
Toate aceste ingrediente se pun împreună într-un bol, amestecând cu un tel, în ordinea prezentării.
După ce toate s-au încorporat, întrega compoziție se toarnă în forme de brioșe, care pot fi de silicon, aluminiu sau teflon, după preferințe.
Fiecare cupă se umple până la jumătate. Apoi în mijlocul cremei consistente, adăugați o pătrățică de ciocolată neagră. Unele persoane preferă caramelul sau untul de arahide. Așadar așezați în mijloc umplutura dorită, ea este cea care se va revărsa, făcând acest desert deosebit.
Dați la cuptor aproximativ 15-20 minute, până se vede că aluatul a crescut și are o consistență de chec.
Prăjitura se răstoarnă caldă în farfurie și se servește alături de două cupe de înghețată de vanilie.
Desigur, este obligatoriu să o spargeți cu furculița, pentru a se i se revărsa lava, lucru adorat de toți pofticioșii.
Combinația de ciocolată și blat fierbinți în amestec cu înghețata de vanilie au făcut din acest desert un fenomen în fața căruia nimeni nu rezistă.
Prăjitura se ornează cu fructe proaspete și cu frunze de mentă. Ce să vă mai spunem? Încercați un deliciu, curcubeu pe cerul gurii. Este așadar un desert recomandat pentru week-end. Să aveți poftă!