Consumul unei băuturi compuse din lapte și soia după o activitate fizică este benefic pentru sănătatea mușchilor.
Cercetători de la Universitatea Texas au făcut un test pe sportivi amatori cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani. Testele s-au desfășurat în două etape, participanții primind proteine din lactoser (extrase din lapte) sau un amestec de lapte și soia (25% proteine din soia, 50% caseină — proteină din lapte — și 25% proteine din lactoser). S-au efectuat biopsii musculare înainte de activitatea fizică și la cinci ore după. Între cele două momente, sportivii au consumat una din cele două băuturi.
Rezultatul a arătat că amestecul lapte-soia are un dublu avantaj: prelungește biodisponibilitatea aminoacizilor (furnizați de proteine) necesari creșterii musculare și, în același timp, frânează degradarea proteinelor din mușchi, lucru care favorizează recuperarea lui.
Autorii studiului consideră că acest demers — combinarea proteinelor animale cu cele vegetale — poate fi o strategie eficientă pentru cei aflați în căutarea unor soluții simple care să le favorizeze sănătatea musculară.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…