Laptele de migdale este foarte gustos și sănătos. Mai mult, poate fi consumat de oricine, chiar și de cei care nu pot bea lapte clasic, de obicei. Nu are contraindicații.
Variantele din comerț au adesea adaos de zahăr sau conservanți, de aceea este mai mult decât indicat să îl pregătiți acasă. Este foarte ușor!
Iată de ce ai nevoie
O cană migdale crude
Un blender
Apă
Un borcan și o pânză prin care se strecoară brâza (pânză sau tifon)
Iată cum să le prepari
Pune migdalele într-o cratiță și acoperă-le cu apă. Acoperă cratița cu folie de plastic și pune-le la frigider 4 ore.
Separă apa și migdalele printr-o strecurătoare. Apoi pune-le în blender, adaugă apa proaspătă cât să acoperi puțin și setează-l pe viteză mare timp de 2 minute
Deasupra unui borcan pune o pânză cu ochiuri mici, asfel încât când strecori preparatul din blender, bucățile de migdale să se oprească pe pânză. După ce strecori amestecul ai propria ta versiune de lapte de migdale natural, fără aditivi, stabilizatori sau zahăr.
Laptele de migdale este unul din cele mai bune alimente pe care poți să le consumi dacă vrei să slăbești. Este lipsit de lactoză și are un conținut bogat de antioxidanți și minerale esențiale, cum ar fi potasiul și calciul.
Mulțumită aromei sale delicioase, a conținutului său scăzut de colesterol și a conținutului său caloric mai scăzut chiar decât cel al laptelui de soia, laptele de migdale este un substitut excelent pentru laptele de vacă.
Laptele de migdale mai are și un conținut bogat de vitamine E, ce este un antioxidant natural ce poate preveni cancerul și încetini procesul de îmbătrânire. În plus, acest lapte mai conține și vitaminele A și D, proteine, acizi grași Omega-6, zinc, calciu, fier, magneziu și potasiu.