Din cuprinsul articolului
Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te scapă de stres, reduce inflamația și e un somnifer natural. Mod simplu de preparare
Galbenul strălucitor al laptelui auriu, o băutură indiană care se bea în special seara, este o „fabrică” de hrănire prin minerale esențiale și menține organismul liber de infecții.
Laptele de turmeric este o băutură caldă, liniștitoare, care previne afecțiunile comune, inclusiv răceala și tusea, stomacul deranjat și gripa și întărește sistemul imunitar. Laptele de turmeric, făcut cu un vârf de praf de turmeric, o cană de lapte și puțin zahăr este o sursă excelentă de proteine, antioxidanți, curcumină compusă, magneziu, potasiu și calciu.
Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te scapă de stres, reduce inflamația și e un somnifer natural
Deși se numește lapte, această băutură poate să nu aibă nimic în comun cu laptele, dacă nu vă place gustul lui sau corpul nu îl tolerează. Astfel, se poate folosi la rețeta făcută în casă, lapte de migdale, lapte de cocos, potrivit healthline.com.
Laptele de aur sau laptele auriu este o băutură delicioasă, plină de antioxidanți, care poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate, de la un creier și o inimă mai sănătoase până la oase mai puternice, o digestie îmbunătățită și un risc mai mic de îmbolnăvire, spun specialiștii.
În plus, dacă se bea, poate combate insomnia în mod natural. El acționează ca un ”somnifer”. Orice lapte cald băut seara are efecte sedative, dar cel vegetal amestecat cu curcuma transmite o stare de relaxare profundă.
Mod de preparare
Laptele de aur sau laptele auriu este ușor de făcut acasă.
Ingrediente:
- 1/2 cană (120 ml) de lapte neîndulcit la alegere: de vacă, de migdale, de cocos sau un alt lapte vegetal
- 1 linguriță de turmeric
- 1 bucată mică de ghimbir proaspăt ras sau 1/2 linguriță pudră de ghimbir
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1 praf de piper negru macinat
- 1 lingură de miere sau sirop de arțar (opțional).
Amestecați toate ingredientele pe aragaz într-o cratiță sau o oală mică până la punctul de fierbere. Dați focul mai încet și mai lăsați amestecul timp de aproximativ 10 minute.
Apoi, dați băutura printr-o strecurătoare fină, turnați în cană și presărați un vârf de scorțișoară. O cană pe zi este suficientă.
Laptele auriu poate fi preparat și în avans și păstrat în frigider până la cinci zile. În acest caz, încălziți înainte de a-l bea.