Din cuprinsul articolului
Băuturile din legume au devenit celebre în ultimii ani. Acum, un supermarket britanic a descris laptele de cartofi drept „în tendințe” pentru lunile următoare.
Popularizarea dietelor vegetariene sau vegane, precum si proliferarea alergiilor si intolerantelor, a favorizat crearea de noi alimente. De la comercializarea unor produse precum tofu sau hamburgeri vegani, trecând și prin băuturi vegetale.
Migdale, soia, fulgi de ovaz si chiar mazare. Această băutură, care nu este lapte, i-a ajutat pe mulți oameni să se bucure de gustul ei plăcut fără să se gândească la intoleranța lor, la eventuala maltratare animală a producției de lapte sau la economii de costuri.
Cea mai recentă tendință a acestor băuturi vegetale este cea din cartofi. Lanțul britanic de supermarketuri Waitrose știe acest lucru și vrea să mizeze puternic pe asta. Potrivit raportului său alimentar 2021-2022, această companie a plasat băutura din cartofi printre tendințe, asigurându-se că este un produs gata de comercializat în „în următoarele luni”.
Deși lanțul de supermarketuri Waitrose vinde exclusiv această băutură vegetală, marca care o produce este DUG, deținută de o companie suedeză care își bazează activitatea pe cercetarea și producția de alimente vegane inovatoare, Veg of Lund.
Compania prezintă această băutură din cartofi ca o alternativă durabilă la laptele de vacă, pe lângă faptul că afirmă că producția sa este mai ecologică decât cea a oricărei alte băuturi vegetale. Potrivit lanțului de supermarketuri, cultura cartofilor ocupă aproximativ jumătate din terenul de cultivare a ovăzului. Pe de altă parte, după cum se explică în Gastronomia y Cía, cultivarea acestui tubercul folosește 1/56 din apa necesară producției de migdale.
-Potrivit pentru toate tipurile de diete si intolerante: Nu contine gluten, lactoza sau orice urma de nuci.
-Proprietăți nutritive grozave: Aport de calciu și vitamina D și C și B6, precum și acid folic și compuși antioxidanti.
– Sărac în zahăr și grăsimi saturate: Acesta este, de asemenea, un plus dacă ai grijă de tine, deoarece îl poți include în oricare dintre mesele tale.
-Sustenabilitate mai mare decât alte lapte vegetal: cultura cartofului produce mult mai puțin CO2 decât alte plante, înregistrând o cantitate mică de 0,27 kg de CO₂ pe litru.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…