Categories: Stil de viaţă

Lăcusta călătoare, autorizată de Comisia Europeană ca ALIMENT. Europa vizează un sistem alimentar mai sustenabil, „de criză”

Lăcusta călătoare, autorizată de Comisia Europeană ca ALIMENT. Europenii sunt îndemnați să adopte un sistem alimentar mai sustenabil.

În urmă cu mai bine de jumătate de an, la începutul lunii mai, Comisia Europeană (CE) aproba utilizarea viermilor de făină galbeni, uscați, ca aliment.

„Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat”, se arăta într-un comunicat CE.

Vineri, 12 noiembrie, Comisia Europeană a autorizat un nou aliment pentru comercializare în Uniunea Europeană (UE). Este vorba de lăcusta călătoare (Locusta migratoria), care devine în acest moment a doua insectă care primește autorizația Comisiei, după viermele de făină.

Lăcusta călătoare, autorizată de Comisia Europeană ca ALIMENT

Lăcusta călătoare va fi disponibilă în UE congelată, uscată și sub formă de pudră. Intenția este de a fi comercializată ca snack sau ca ingredient alimentar în produse alimentare.

Lăcusta călătoare va fi disponibilă sub formă congelată, uscată sau pudră. Cei care au mâncat spun că prăjită în ulei merge cel mai bine cu o bere de exemplu. Asta înseamnă că în curând vom putea înlocui banalele alune cu lăcuste.

„Această autorizație vine după o analiză științifică riguroasă de către EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară), care a concluzionat că lăcusta călătoare este sigură pentru utilizarea propusă de compania aplicantă.

Produsele ce conțin acest nou aliment vor fi etichetate pentru a oferi informații privind potențialele reacții alergice”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Această autorizație vine după un vot pozitiv al statelor membre UE, din septembrie, la care a fost depusă aplicația. Insectele, care sunt consumate zilnic de către milioane de oameni pe planetă, au fost identificate ca sursă alternativă de proteine în cadrul strategiei europene „Farm to Fork” (De la Fermă la Furculiță), care ar putea facilita tranziția către un sistem alimentar mai sustenabil.

În urma a numeroase studii și cercetări, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a identificat insectele ca o sursă foarte nutritivă și sănătoasă cu conținut înalt de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale.

Recent Posts

Hepatita autoimună poate apărea la oricine. Vasele de sânge sparte pe picioare, unul din semnele alarmante

Hepatita autoimună este o afecțiune cronică rară a ficatului, în care sistemul imunitar începe să…

20 de minute ago

Avertizarea meteo: Un nou ciclon lovește Europa. Sunt așteptate furtuni puternice în aceste zone din România

Avertizarea meteo. Un nou ciclon format în bazinul Mediteranei își face simțită prezența în sudul…

50 de minute ago

Măsuri cheie pentru combaterea fumatului propuse de un chirurg oncolog. Rolul alternativelor fără fum

În cadrul celui de-al 7-lea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatului, desfășurat pe 16…

o oră ago

Cele trei zodii care se căsătoresc după 40 de ani. Își găsesc târziu sufletul-pereche

Există anumite zodii care tind să amâne căsătoria până la vârste mai înaintate, trecând chiar…

2 ore ago

Sunt misterioase și grave! Boli greu de diagnosticat

Atunci când un pacient intră pe ușa unui cabinet de consultații, el se așteaptă ca…

2 ore ago

Fiica secretă a Regelui Charles. Seamănă izbitor cu Prințesa Diana!

Prințesa Diana a murit la 31 august 1997, când avea doar 36 de ani, împreună cu…

3 ore ago

Citeste si: