Categories: Stil de viaţă

Lăcusta călătoare, autorizată de Comisia Europeană ca ALIMENT. Europa vizează un sistem alimentar mai sustenabil, „de criză”

Lăcusta călătoare, autorizată de Comisia Europeană ca ALIMENT. Europenii sunt îndemnați să adopte un sistem alimentar mai sustenabil.

În urmă cu mai bine de jumătate de an, la începutul lunii mai, Comisia Europeană (CE) aproba utilizarea viermilor de făină galbeni, uscați, ca aliment.

„Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat”, se arăta într-un comunicat CE.

Vineri, 12 noiembrie, Comisia Europeană a autorizat un nou aliment pentru comercializare în Uniunea Europeană (UE). Este vorba de lăcusta călătoare (Locusta migratoria), care devine în acest moment a doua insectă care primește autorizația Comisiei, după viermele de făină.

Lăcusta călătoare, autorizată de Comisia Europeană ca ALIMENT

Lăcusta călătoare va fi disponibilă în UE congelată, uscată și sub formă de pudră. Intenția este de a fi comercializată ca snack sau ca ingredient alimentar în produse alimentare.

Lăcusta călătoare va fi disponibilă sub formă congelată, uscată sau pudră. Cei care au mâncat spun că prăjită în ulei merge cel mai bine cu o bere de exemplu. Asta înseamnă că în curând vom putea înlocui banalele alune cu lăcuste.

„Această autorizație vine după o analiză științifică riguroasă de către EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară), care a concluzionat că lăcusta călătoare este sigură pentru utilizarea propusă de compania aplicantă.

Produsele ce conțin acest nou aliment vor fi etichetate pentru a oferi informații privind potențialele reacții alergice”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Această autorizație vine după un vot pozitiv al statelor membre UE, din septembrie, la care a fost depusă aplicația. Insectele, care sunt consumate zilnic de către milioane de oameni pe planetă, au fost identificate ca sursă alternativă de proteine în cadrul strategiei europene „Farm to Fork” (De la Fermă la Furculiță), care ar putea facilita tranziția către un sistem alimentar mai sustenabil.

În urma a numeroase studii și cercetări, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a identificat insectele ca o sursă foarte nutritivă și sănătoasă cu conținut înalt de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

19 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

49 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: