Sari la conținut

Lacul din România, unde cu doar câțiva lei, te poți trata de reumatism. Localnicii susțin că proprietățile vindecătoare ale lacului datează de pe vremea dacilor

Boli
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Artrita psoriazică: afectează aproximativ 30% din persoanele cu psoriazis

Din cuprinsul articolului

Băile cu nămol și cu apă sărată sunt considerate ca fiind cele mai bune remedii pentru afecțiunile reumatice. Mulți oameni sunt dispuși să meargă în stațiuni specializate pentru a se bucura de tratamentele naturale, însă sunt persoane care nu își permit să plătească și atunci opțiunea este doar la câțiva kilometri de Bistrița, în locul Sărată.

La 10 km de Bistrita, in localitatea Sarata exista un lac la care oamenii vin de ani buni sa se trateze de spondiloza sau reumatism. Studiile confirma ca apa si namolul de aici au proprietati curative, cunoscute si de stramosii nostri. Lacul se afla pe un filon de sare ce porneste de la Praid, iar specialistii au identificat 13 fantani de salina ce dateaza inca din epoca dacilor, potrivit Stirilor ProTv.

“Aveam dureri de spate inainte, acum chiar nu ma mai doare, nu mai am probleme, sunt sanatos”, spune unul dintre vizitatori. “Te mai lasa incheieturile”, afirma alt turist. “De exemplu daca faci cel putin 10-12 sedinte iarna nu prea racesti”.

Beneficii apă sărată

Curele cu apă sărată au numeroase beneficii pentru sănătate, acestea având capacitatea de a trata foarte multe afecțiuni, precum:

  • reumatism degenerativ: spondiloze, discopatii vertebrale, necroze osoase aseptice
    reumatism inflamator: spondilită anchilozantă, artrită psoriazică, artrită reactivă, artrită gutoasă, condrocalcinoză, poliartrită reumatoidă (efect antiinflamator şi regenerant la nivelul sistemului locomotor)
  • scolioză, cifoză
  • afecțiuni dermatologice: eczeme, psoriasis, prurit, dermatită keratotică (ameliorarea unor afecţiuni ale pielii)
  • afecțiuni respiratorii (prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii ca rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronşic, bronşită cronică ori fibroză pulmonară)
  • boli ginecologice (tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină şi tratarea infertilităţii)
  • afecțiuni posttraumatice (contuzii, entorse, luxaţii, fracturi, leziuni de ligamente, întinderi musculare, atrofii musculare)
  • boli vasculare

Apa sărată și nămolul  este contraindicată persoanelor care prezintă afecțiuni cronice, femeilor însărcinate, celor care au probleme cu tensiunea, tulburari de ritm cardiac sau au probleme respiratorii. Întrebați medicul specialist înainte de a vă bucura de beneficiile apei sărate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel