Din cuprinsul articolului
Usturoiul şi miere aduc nenumărate beneficii pentru sănătate, iar când sunt combinate și se consumă pe stomacul gol acționează la fel ca un medicament.
În sezonul rece, o lingură de usturoi crud și miere, luatre pe stomacul gol, ține la distanță răceala și gripa, dar și alte boli.
Potrivit experților, combinația dintre usturoi şi miere consumată pe stomacul gol timp de 7 zile are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase alimente, însă în consumată cu usturoiul are numeroase beneficii miraculoase, fiind un remediu excelent pentru combaterea răcelilor.
Usturoiul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, însă în combinație cu mierea, efectul este miraculos.
Cum se face amestecul de usturoi cu miere
Compușii cu sulf din usturoi precum și nutrienții din miere au un efect anticoagulant și tonifiant asupra venelor, prevenind formarea trombozei și a varicelor. Pe lângă gustul extrem de aromat și dulce, mierea este un remediu folosit de milenii, de la copii până la persoane în vârstă.
Se curăță doi căței de usturoi, se pun într-un borcan de sticlă, iar apoi se adaugă două linguri de miere. Amestecul se lasă la frigider timp de 30 de minute sau la temperatura camerei.
Pentru cele mai bune efecte, băutura trebuie consumată pe stomacul gol, timp de șapte zile, potrivit exquis.ro.
Dimineața este cel mai bun moment pentru a consuma acest amestec, deoarece alicina din usturoi este mai uşor absorbită, potrivit specialiștilor
Usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural din lume
De asemenea, usturoiul cu mierea pot fi consumate și altfel:
- Zdrobiți un căţel de usturoi și lăsați-l apoi la temperatura camerei timp de 5 minute, deoarece astfel se vor activa enzimele care îl transformă într-un superaliment.
- Amestecați-l apoi cu puţină miere de albine şi înghiți, fără să mestecați. Puteți că să beți un pahar cu apă pentru a înghiţi mai uşor amestecul.
În medicina populară, alături de ceapă, usturoiul este considerat un adevărat medicament. De asemenea, usturoiul conține un antibiotic puternic numit alicină, care se evaporă încet din usturoi și luptă împotriva germenilor și infecțiilor.
Din bătrâni spune că dacă suntem răciți și avem nasul înfundat, usturoiul ne ajută, deoarece mirosul puternic emanat îmbunătățește funcția respiratorie.
Mai exact, alicina dizolvă mucusul, iar procesul ajută la decongestionarea nazală si vom putea respira fără probleme, deoarece substanța care se evaporă încet din usturoi și luptă împotriva germenilor și infecțiilor.
Mai mult, s-a dovedit ca alicina este mai eficientă decât penicilina. Specialiștii din Austria au descoperit că usturoiul produce trei tipuri de substanțe chimice: sulfura etilica de alil, sulfura dietilica și acetona. Alicina blochează două grupuri de fermenți care permit bacteriilor să se dezvolte în corpul uman.
Bogat în numeroase vitamine și substanțe minerale:
- Vitamine A, B1, B2, B6, C
- Fosfor
- Sulf
- Potasiu
- Iod
- Calciu
- Siliciu
- Seleniu
- Mangan
Usturoiul, unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene
Pentru a obține cele mai multe beneficii, usturoiul trebuie consumat întotdeauna crud, deoarece prin gătire, proprietățile nutritive scad.
Beneficiile miraculoase ale usturoiului:
- ucide bacteriile si paraziții din corp
- previne sau ameliorează bolile cardiace
- reduce tensiunea arterială
- reducerea incidenţa cancerului pulmonar
- previne sau tratează pneumonia si tuberculoza
- tratează sinuzita
- previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale
- previne apariția cancerului de stomac și de colon
- vindecă ulcerul gastric si diareea
- elimină reziduurile toxice din corp
- curăță vasele sanguine și stomacul, faciliteaza digestia
- creşte pofta de mâncare
- crește vitalitatea sexuală
- combate tulburarile de somn