Din cuprinsul articolului
În ultima perioadă, tot mai mulți români au ales să se debranșeze de la sistemul centralizat de termoficare și să își monteze propriile centrale de apartament în sepranța că vor plăti facturi mai mici pe timp de iarnă.
Însă în contextul socio – economic, facturile la gazele naturale se anunță a nu fi tocmai mici. Pentru a putea plăti o factură cu 30% mai puțin trebuie să știm la ce temperatură să reglăm noaptea centrala.
Un prim pas pentru un consum optim la gaze, potrivit ego.ro este instalarea unui termostat. Acest dispozitiv te ajută la optimizarea consumului și menținerea căldurii în locuință. O centrală fără termostat va funcționa mai mult timp și îți va încărca automat factura la gaze.
Specialiștii recomandă ca pe timp de zi termostatul să fie reglat la o temperatură de maxim 22-23 de grade Celsius. În timp ce noaptea, valoarea nu trebuie să depășească 19 grade Celsius.
Ținând cont de aceste recomandări, vei reuși să economisești până la 31% din costuri de încălzire.
Există două tipuri de termostat: cele cu fir și cele wireless. Indiferent de modelul pe care îl ai este important să știi în ce cameră să ții acest dispozitiv astfel încât să ai un confort optim, iar centrala să aibă un randament ridicat.
Așadar, este important ca termostatul să fie amplasat în camera unde îți petreci cel mai mult timp și unde, de o bicei, este mai cald. Dacă pui termostatul într-o încăpere mai răcoroasă, acesta va înregistra o temperatură mai scăzută și automat centrala va funcționa mai mult pentru a o încălzi.
Pentru a face economie sunt importanți, de asemenea, și timpii de funcționare a centralei. Pe timpul zilei, atunci când ești plecat la serviciu, iar copiii sunt la școală, poți închide centrala termică fără să îți faci griji. Chiar dacă se vor răci caloriferele, atmosfera din casă va rămâne plăcută.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…