Cele mai noi ghiduri publicate la Paris în august 2019 privind dislipidemia (tulburarea valorilor lipidelor) ale Societății Europene de Cardiologie și Societății Europene de Ateroscleroză, aduc o adevărată revoluție în abordarea terapeutică a riscurilor cardiovasculare.
Limitele normale ale valorilor pentru Colesterol LDL se reduc de la 70 la 55 mg/dl, cu toate acestea sunt putine persoane au LDL sub 40 mg/dl, dar de fapt aceasta fiind o zona sigură. Pentru pacienții ce prezintă și alți factori de risc (în afara lipidelor crescute) cum ar fi tensiunea, diabetul, alte afecțiuni cardiovasculare, obezitatea sau chiar fumatul, tratamentul, dar și mai important prevenția este esențială, pentru a avita consecințe neplăcute.
Un nivel crescut al colesterolului şi al trigliceridelor poate determina apariția bolilor cardiovasculare, a diabetului, a aterosclerozei și a accidentului vascular cerebral. Aceste valori pot fi însă ținute sub control cel puțin în prima fază printr-un stil de viață sănătos, o alimentație echilibrată cu un raport optim de omega-3/omega-6 (anti-inflamator/pro-inflamator), dar și prin administrarea unor suplimente eficiente de Omega-3 bogate și în antioxidanți cum ar fi Korill – pe bază de ulei de Krill (bogat în fosfolipide solubile cu care protejează sistemul cardiovascular și astaxantină – cel mai puternic antioxidant marin).
Korill este soluția optimă pentru a evita sau întârzia instalarea acestor afecțiuni la persoane cu antecendente în familie sau care doresc să reducă efectele factorilor de risc. În plus Korill nu are efecte nocive spre deosebire de alte produse destinate reducerii colesterolului, datorită efectului hepatoprotector pe termen lung (prin aportul de colină), dar și calității sale garantate, fiind obținut exclusiv din surse naturale (crustacee polare din Oceanul Antarctic), fără aditivi, coloranți sau conservanți. Se recomandă consumul pe termen lung (minim 6 luni). Nu este destinat persoanelor cu alergie la crustacee sau anumite fructe de mare.
Cauzele care determină creșterea colesterolului
Valorile colesterolului pot înregistra creșteri dacă sunt influențate de următorii factori:
– ereditatea;
– stilul de viață stresant.
– o dietă bogată în grăsimi trans (produse de patiserie, fast food, margarină, etc.) și saturate (lapte, unt, iaurt, carne de porc, etc.);
– lipsa activității fizice;
– obezitatea;
– fumatul;
– vârsta (după 40 ani colesterolul tinde să se acumuleze mai ușor în sânge);
Korill, ca să ții nivelul nivelul colesterolului și al trigliceridelor sub control
Printre recomandările medicilor se numără și Korill – pe bază de ulei de Krill, fiind inclus din 2017 în Ghidul European pentru nutraceutice hipolipemiante cu eficacitate clinică. Pe baza studiilor clinice evaluate de grupurile de specialiști din 27 de state, uleiul de krill din Korill este dovedit atât mai eficace în reducerea LDL si TG fața de uleiul de pește, cât și un antioxidant mai puternic decât acesta din urmă.
Ce beneficii oferă Korill?
Uleiul de krill din Korill, reprezintă o sursă unică – diferită de uleiurile de pește, alge sau cele de vegetale (măsline), în primul rând prin compoziția sa bogată în: fosfolipide solubile ale acizilor grași omega-3 (cu un raport ideal între EPA și DHA) și un conținut mai scăzut de omega-6 (care altfel ar deveni pro-inflamator), colina, fosfor, vitaminele A și D, dar și redutabila astaxantina (antioxidantul marin cel mai puternic, ce îi conferă și culoarea specifică roșie și stabilitate – fără adaos de conservanți).
Mai mult de atât, uleiul de krill din Korill este singurul ulei marin care se absoarbe complet și mai ușor în organism în comparație cu alte uleiuri (de origine marină sau vegetale) care nu se dizolvă în apă și se absorb cu dificultate.
Korill poate fi consumat cu succes și de persoanele care nu tolerează uleiurile de pește sau alge datorită manifestărilor gastrice frecvente precum reflux cu gust ori miros neplăcut sau chiar aciditate.
În plus Korill este chiar recomandat datorită colinei și fosfolipidelor și pentru protecție hepatică sau în cazul afectării ale funcției hepatice (transaminaze mărite, oboseală cronică).
Korill îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, susţinând şi detoxifierea și nu interferează cu absorbția sau metabolizarea altor produse sau medicamente, astfel ar fi ideal de consumat zilnic.
Printre beneficiile adiționale utilizării Korill pe termen lung (minim 6 luni) se numără următoarele:
Un stil de viață echilibrat, reducerea stresului și un produs eficace precum Korill ar fi primul pas pentru a menține nivelul colesterolului și al trigliceridelor în valori normale.
Este recomandat și controlul medical anual pentru a preveni apariția unor afecțiuni grave.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…