Sari la conținut

Kiwi previne infarctul și întărește imunitatea. Iată ce alte beneficii importante aduce

Kiwi este bogat în nutrienți și conține puține calorii. Beneficiile pe care le aduce acesta includ reducerea tensiunea arteriale, prevenirea bolilor de inimă și a infarctului și menținerea sănătății pielii.

Informații nutriționale: un fruct mediu conține aproximativ 42 de kilocalorii, 0,8 grame de proteine, 2,1 grame de fibre, vitamina C (64 miligrame), fier (0,2 miligrame), potasiu (252miligrame) și acid folic (17 micorgrame).

Kiwi, conține de asemenea, vitamina , vitamina K, magneziu și fosfor.

Kiwi menține pielea frumoasă

Colagenul, sistemul de susținere al pielii se bazează pe vitamina C, un nutrient esențial care previne efectele distrugătoare ale poluării și fumului.

Previne bolile de inimă

Fibrele și potasiul din kiwi ajută la menținerea sănătății cordului. Creșterea consumului de potasiu și scăderea celui de sodiu este unul dintre cele mai importante schimbări alimentare pe care le puteți face ca să vă reduceți riscul bolilor cardiovasculare, conform prof. Mark Houston de la Vanderbilt Medical School.

În cadrul unui studiu, persoanele care au consumat 4069 miligrame de potasiu pe zi și-au scăzut cu 49% riscul decesului din cauza bolilor de inimă.

Cresterea consumului de potasiu a fost asociat și cu o scădere a riscului de infarct, de accident vascular cerebral și de pietre la rinichi.

Scade tensiunea arterială

Datorită conținutului crescut de potasiu, kiwi ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Previne formarea cheagurilor de sânge

Cercetătorii de la Universitatea Oslo au descoperit că persoanele care mănâncă două-trei kiwi pe zi au un risc mai scăzut să dezvolte cheaguri de sânge. Kiwi scade și nivelul colesterolului.

Previne constipația

Kiwi are un ușor efect laxativ, de aceea este ideal pentru persoanele care au probleme cu constipația.

Stimulează sistemul imunitar

Datorită vitaminei C și a altor antioxidanți pe care îi conține, kiwi întărește imunitatea. Dacă este mâncat dimineaţa şi seara, împreună cu o portocală sau cu orice alt fruct din familia citricelor, kiwi vă scapă de răceală, gripă sau de viroze respiratorii.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel