Categories: Ştiri sănătate

Jumătate din testele cu rezultat pozitiv, efectuate de elevi, confirmate prin RT-PCR

Testarea elevilor este o măsură importantă pentru limitarea răspândirii virusului, anunță specialiștii. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că eficiența testelor de salivă este mai redusă, în comparație cu celelalte metode de testare.

Chiar și în acest context, autoritățile anunță că jumătate din testele cu rezultat pozitiv sunt confirmate prin RT-PCR. Astfel, sute de copii și familii beneficiază de protecție împotriva COVID, prin depistarea timpurie.

Jumătate din testele pozitive din școli, confirmate prin RT-PCR

Potrivit unei informări prezentate vineri de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dintre cele 8.005 teste de salivă pozitive, 4.492 (56,11%) au fost confirmate prin test RT-PCR, 2.097 (26,2%) au fost infirmate prin acelaşi procedeu, iar pentru 1.416 (17,69%) nu există răspuns de confirmare/infirmare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Datele au fost transmise de inspectoratele școlare.

Sorin Cîmpeanu a anunțat cu o zi în urmă că testarea în școli nu va fi suspendată și a precizat că testele din salivă ajută la prevenirea infectării, mai ales că aproape jumătate dintre cazurile testate în câteva zile au fost confirmate pozitiv prin RT-PCR. Ministrul Educației a precizat că testele din salivă care sunt alocate în acest moment ajung pentru încă două luni.

„Ultimele date pe care le-am centralizat doar în câteva zile au presupus 5.000 de rezultate pozitive pentru teste de salivă. Din cele 5.000 de teste, 3.000 au beneficiat de raportări ulterioare, adică s-au făcut teste PCR, pentru confirmare sau infirmare. Din cele 3.000 de răspunsuri, 1.000 au fost invalidate prin teste PCR, iar 2.000 au fost validate prin teste PCR. 2.000 din 3.000 de raportări înseamnă o rată de confirmare a testelor de salivă prin teste PCR de 66%.

(…) Deci am putut să contribuim la abordarea precoce, ca să nu genereze forme grave pentru 2.000 de copii. Eu cred că 2.000 de copii sunt importanți. Acești 2.000 de copii, dacă nu ar fi fost detectați prin teste salivă, ar fi mers în continuare în comunități, cea mai bună parte dintre ei. Ar fi generat o propagare mult mai mare. 2.000 de copii pot infecta foarte ușor 20.000 de alți colegi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit realitatea.net.

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

18 minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

48 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: