Din cuprinsul articolului
Jumări de porc crocante. Încă din cele mai vechi timpuri, acestea au fost considerate un adevărat deliciu. Pentru a face cele mai crocante jumări de porc, trebuie doar să ții cont de sfaturile gospodinelor cu experiență.
Slănina, rol important în prepararea jumărilor
Secretul gospodinelor pentru jumări crocante
Jumările de porc sunt nelipsite de pe masa românilor în sezonul de iarnă. Pentru a te bucura din plin de savoarea lor, trebuie să știi cum să îl pregătești Chiar dacă rețeta nu este greu de preparat, detaliile fac diferența.
Trucurile care te ajută să prepari jumările crocante de porc
Potrivit gospodinelor, jumările sunt perfecte atunci când interiorul este moale, iar exteriorul este crocant. Dar cum se gătesc pentru a obține n preparat perfect?
Este foarte importantă slănina. Gospodinele aleg slănină proaspătă de pe burta porcului, deoarece aceasta are și staturi de carne.
Primul pas în prepararea jumărilor
Slănina se va tăia cuburi și se va pune într-un vas gros cu apă la fiert. Este recomandat ca focul să fie mic pentru ca slănina să se prăjească uniform. De asemenea, este important să amesteci din când în când în ceaun.
Jumările de porc sunt gata atunci când se rumenesc și se ridică la suprafață. Acestea trebuie scoase cu o paletă cu găuri. Este foarte important să aștepți să se scurgă orice urmă de untură topită.
Pentru a fi crocante, jumările de porc trebuie așezate pe un șervețel absorbant. Acesta va elimina orice surplus de grăsime, astfel că te vei bucura doar de gustul autentic al jumărilor, potrivit fanatik.ro.
Un alt truc care face ca jumările să fie crocante la exterior este folosirea sării grunjoase. Este recomandat ca jumările să fie presărate cu acest tip de sare cât încă sunt calde.