Categories: Ştiri sănătate

Japonia. Adăugarea automată a fostului soț ca tată pe document în termen de 300 de zile de la divorț, urmează să fie anulată. Legea e din secolul XIX

Japonia. Adăugarea automată a fostului soț ca tată pe document în termen de 300 de zile de la divorț, urmează să fie anulată. Legea e din secolul XIX.

Japonia urmează să reformeze o lege din secolul al XIX-lea care îl înregistrează automat pe fostul soț al unei femei ca tată al unui copil născut în 300 de zile de la divorț. Un grup guvernamental a recomandat săptămâna trecută modificarea regulii, împreună cu o altă clauză din lege care împiedică femeile să se recăsătorească timp de 100 de zile după un divorț, pe motiv că paternitatea unui copil născut la scurt timp ar fi neclară.

Japonia. Adăugarea automată a fostului soț ca tată pe document în termen de 300 de zile de la divorț, urmează să fie anulată

Cu toate acestea, modificarea propusă s-ar aplica numai femeilor care s-au recăsătorit. Un copil născut dintr-o femeie care a rămas necăsătorită după divorț ar fi în continuare presupus, conform legii, a fi copilul fostului ei soț.

Deoarece copiii născuți în intervalul de 300 de zile sunt clasificați ca fiind descendenți ai unui fost soț, unele femei nu înregistrează nașterea copilului lor în registrul de familie sau koseki. Femeile care părăsesc soți abuzivi sunt mai predispuse să dorească să evite ca copilul să fie înregistrat ca descendent al abuzatorului.

Sistemul koseki are rădăcini care datează din secolul al VI-lea și neînregistrarea efectiv lasă oamenii fără naționalitate și face dificilă stabilirea identității lor pentru o serie de procese oficiale, inclusiv impozitare și beneficii.

Se știe că există cel puțin 800 de persoane neînregistrate în Japonia, deși cifra reală este probabil mai mare

Grupul a recomandat, de asemenea, să se permită mamelor și copiilor să conteste cererile de paternitate; în prezent numai taţii o pot face.

Conform legislației în vigoare, un copil născut la cel puțin 200 de zile după căsătorie este considerat a fi copilul actualului soț al unei femei. Regulile fac parte din Codul civil, un corp cuprinzător de legi adoptat în 1896, la câteva decenii după restaurarea Meiji.

Potrivit The Guardian, în urmă cu 120 de ani, Japonia a încheiat recent secole de semiizolare, se grăbea să adapteze tehnologia, legile și obiceiurile occidentale și dorea să se prezinte lumii ca națiune modernă.

În acest timp, nu au fost aduse modificări legilor privind paternitatea din Codul civil, în ciuda progreselor din DNA care au permis stabilirea în mod fiabil a paternității.

Comitetul ONU pentru eliminarea discriminării împotriva femeilor a criticat în mod repetat legea japoneză privind paternitatea.

Legi similare au fost abrogate în Spania în 1981 și în Coreea de Sud în 2005.

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

22 de minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

41 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

o oră ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

2 ore ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Citeste si: