Sari la conținut

Izolarea – cel mai mare dusman al familiilor afectate de autism! Iată care e soluția

cu autism
autism

Asociația Autism Voice lansează Autism Voice Line – un program de utilitate publică, pentru familiile cu copii cu autism din țară.

Prin acest program ce se va desfășura on-line, prin Skype, părinții care au copii cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale pot beneficia de consiliere psihologică în această perioadă de izolare impusă de prezența virusul COVID – 19.

Numărul de Skype la care vor răspunde specialiștii Autism Voice de Luni până Vineri de la orele 9:00 la 13:00 este: https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27 .

”Situația ne-a impus să nu ne putem desfășura activitatea precum o făceam, astfel încât am închis centrele noastre de recuperare. Chiar și așa, credem cu tărie că familiile și copiii pentru care lucrăm au acum cea mai mare nevoie de suport și solidaritate perioada aceasta, astfel încât soluția noastră să le poată oferi alinare și putere.” au explicat reprezentanții Asociației Autism Voce.

O parte din probleme cu care se confrunta familiile afectate de autism în perioada asta:

• Panica cauzata de AUTOIZOLAREA IMPUSA de autoritati
• Dezinformărilor din social media
• Izolarea copiilor cu nevoi speciale la domiciliu
• Lipsa suportului fizic al specialiștilor în domeniu din cauza izolării la domiciliu
• Anxietatea psiho-emoțională creată de starea socială actuală
• Lipsa de terapii specializate a copiilor, ce se poate face doar 1 la 1 sau în grupuri mici.

Toate acestea, dar și alți factori specifici, pot afecta grav familiile si copiii cu autism sau tulburări. Oprirea lucrului cu un copil cu tulburări duce la stagnare sau chiar regres în recuperarea copilului, pierzându-se astfel luni de muncă.

Pentru ca aceasta linie să existe pentru cel puțin o lună, asociația face apel către oameni și companii, pentru donații. Toți banii strânși perioada aceasta vor asigura ca linia de consiliere să fie funcțională cât mai mult timp posibil, pentru ca mii de familii cu copii cu tulburări să primească suport psihologic de specialitate, la îndemână, neîngrădit.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel