Sari la conținut

Iubirea online, mit sau realitate? La ce trebuie să ai grijă dacă îți cauți partener pe Internet

Mii de români fără parteneri își caută dragostea online. Statisticile arată că peste 7000 de persoane din România își caută lunar dragostea pe Internet. Google dezvăluie că în România ar fi 429000 de persoane singure.

Dezvoltatorii de aplicații studiază piața și oferă de îndată ceea ce consumatorii caută. Chiar dacă ești o persoană singură, încearcă să alegi într-un mod înțelept și sigur un eventual partener.

Nu te extazia și nu crede așa de repede că l-ai găsit pe prințul din povești sau pe prințesa minunată. Odată cu înmulțirea căutărilor de parteneri în mediul online, s-au înmulțit și escrocheriile.

Așadar, dacă intențiile tale sunt curate și dorești un partener în adevăratul sens al cuvântului, fii atent(ă) la detalii. În mare pericol sunt tinerii și persoanele trecute de 45 de ani, care își caută fericirea online, deoarece aceste categorii sunt mai vulnerabile afectiv.

Fii o persoană sinceră și precaută. Încarcă-ți poze decente și reale și pretinde același lucru de la cel sau cea cu care te conversezi.

Când îți dai întâlnire pe nevăzute, asigură-te că mergi într-un loc cu lume și lumină. Evită primele întâlniri seara și noaptea. Nu fi salvatorul persoanei cu care discuți. Nu îi trimite bani sau poze indecente cu tine, lucrurile acestea se pot întoarce împotriva ta dacă persoana respectivă este rău intenționată.

Precauția este cuvântul de ordine care trebuie să te conducă atunci când iei decizia să cunoști oameni online.

Specialiștii recomandă părinților să aibă grijă la conversațiile adolescenților, care pot cădea în plasa escrocilor online. Ideal ar fi ca minorii să nu dețină conturi de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel