Din cuprinsul articolului
Cum să dezinfectezi în mod corect fructele și legumele. O analiză recentă a Environmental Working Group, o organizație care pledează pentru o aprovizionare cu alimente mai curate, a constatat că 75% dintre fructele și legumele proaspete convenționale pe care le-au eșantionat conțineau reziduuri de substanțe chimice potențial dăunătoare.
Experții sugerează că clătirea produselor sub apa de la robinet nu este suficientă pentru a le curăța de pesticide și alte substanțe chimice potențial periculoase la care sunt expuse în timpul creșterii și recoltării.
Deși calitățile de dezinfectare ale fructelor și legumelor au fost bine stabilite, un nutriționist spune că produsele pot beneficia de o baie de dezinfectare proprie.
„Cele mai frecvent utilizate pe fructe și legume sunt erbicidele, fungicidele, insecticidele și bactericidele”, a explicat nutriționistul Jessica Shand, pentru British Vogue.
Shand arată că, deși îndepărtarea pielii de pe fructe și legume le poate ajuta să scape de toxine, le elimină și fibrele și alți nutrienți valoroși. Pentru a atenua aceste riscuri, Shand a încorporat o „detoxifiere” a produselor în rutina ei de sănătate.
Ea explică că spălarea corectă a fructelor și legumelor poate minimiza expunerea la contaminanți, în special la substanțele chimice care perturbă sistemul endocrin. Aceste substanțe chimice sunt „imitatori endocrini”, ceea ce înseamnă că sunt similare ca structură cu hormonii din organism, în special estrogenul.
„Au puterea de a imita, bloca sau interfera cu hormonii tăi sexuali cheie. Prin spălarea corectă a legumelor, puteți minimiza expunerea și vă puteți susține hormonii”, a spus Shand.
Atenție!!! Și alimentele ecologice scumpe nu sunt imune la contaminarea chimică.
„Expunerea la toxine este mai puțin o problemă cu fructele și legumele organice, dar produsele sunt încă manipulate și expuse la alți potențiali contaminanți, așa că cel mai bine este să spălați totul înainte de a mânca”.
Shand îndeamnă, de asemenea, să se spele salate în pungi și articole care sunt comercializate ca „spălate și gata de mâncare”.
Pe piață există mulți agenți de curățare a legumelor din comerț, dar Shand insistă că vă puteți curăța produsele acasă cu articole obișnuite de bucătărie. Iată metoda ei în patru pași.
1. Puneți produsele într-o chiuvetă curată umplută cu apă proaspătă – este de preferat apa filtrată. Se toarnă o parte de oțet de mere la trei părți de apă.
„Oțetul de mere este bogat în proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, ceea ce îl face o sursă naturală ideală de hrană pentru detoxifierea produselor. Puteți folosi și bicarbonat de sodiu – adăugând o linguriță la două căni de apă”, explică Shand.
Oțetul de mere a fost, de asemenea, lăudat pentru potențialele sale proprietăți de slăbire – dar există puține dovezi științifice care să confirme acest lucru.
2. Folosind o perie de legume, periați ușor fiecare legumă în parte, apoi lăsați-le să se înmoaie timp de 15 minute. La sfârșit, clătiți.
„Dacă spălați fructe de pădure, adăugați-le într-o strecurătoare și scufundați-le în apă timp de maximum cinci minute, dar nu mai multe pentru că devin moi”
Periile din fibre de palmier, sunt deosebit de utile pentru îndepărtarea murdăriei din legumele rădăcinoase.
3. Scoateți fructele și legumele din chiuvetă și uscați-le cu un prosop. Lăsați fructele de pădure să se usuce la aer pe un prosop timp de o oră.
4. Transferați produsele în recipiente de sticlă, nu de plastic, pentru a le păstra proaspete mai mult timp.
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…
Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…