Sari la conținut

Îți place porumbul fiert? Iată ce poate face pentru sănătatea ta

Specialiştii în nutriţie spun că porum­bul nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, deoarece acesta reduce riscul apariţiei bolilor cardiace, datorită conţinutului bogat de vitamina E – antioxidant care protejează inima

În plus, aceast conţine din belşug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni apariţia cancerului la plămâni. Această substanţă se mai găseşte în legume şi fructe de culoare portocalie, precum papaya, portocalele, dovleacul sau piersicile.

Nutriţioniştii spun că o cană cu boabe de porumb oferă 15% din necesarul zilnic de acid pantothenic, vitamina B5. Această vitamină e folosită pentru transformarea carbonaţilor complecşi în glucoză, care alimentează energia organismului. În plus, beta-carotenul din porumb creşte rezervele de hemoglobină, o proteină care transportă oxigenul la celule şi ajută la prevenirea oboselii. Hidrocarburile din compoziţia chimică a porumbului dau energie şi nu permit depunerea grăsimii.

În acelaşi timp, aceeaşi cană cu porumb oferă 24% din necesarul zilnic de thiamină. Aceasta este o substanţă necesară în reacţiile enzimatice legate de producţia de energie şi e, de asemenea, foarte importantă pentru celulele creierului şi funcţia cognitivă. Mai mult, thiamina e necesară pentru sinteza unui neurotransmiţător esenţial pentru memorie. Lipsa acestui compus din organism are legătură cu instalarea senilităţii şi a bolii Alzheimer.

Sursa: obiectiv.info

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel