Din cuprinsul articolului
Îți place mâncarea picantă?Potrivit unui studiu recent, acest apetit pentru mâncarea picantă spune multe despre temperamentul tău…
Aveți tendința de a folosi foarte mult condimentele în bucătărie?
Pentru a ajunge la această concluzie, o echipă de cercetători americani a realizat un sondaj în rândul a 2.000 de adulți americani. Realizat de OnePoll pentru Frank’s RedHo, sondajul a arătat că 7% dintre americanii intervievați nu suportă deloc mâncarea picantă.
În schimb, 93 de participanți au declarat că preferă un anumit nivel de condimente: aproape patru din zece (36%) au spus că le place un nivel „picant”, 33% sunt mulțumiți cu un nivel „ușor” și 24% preferă un nivel „picant” de condimente.
Iubitorii de mirodenii sunt mai creativi
Iubitorii de mirodenii sunt mai creativi, mai încrezători și mai aventuroși
În rândul pasionaților de condimente, 21% se consideră extrovertiți (față de 15% dintre cei care preferă foarte puține condimente).
O altă constatare convingătoare, potrivit sondajelor, este că adulții care mănâncă mâncare picantă sunt mai predispuși să fie tentați de activități noi (76%), să se considere atrăgători (62%) și să fie mulțumiți de viața lor (66%).
În special, iubitorii de ardei iute sunt mai predispuși să se descrie ca fiind creativi (54%), încrezători (51%) și aventuroși (44%).
Personalități picante
Aceste rezultate nu fac decât să confirme ceea ce am știut tot timpul: oamenii cărora le place mâncarea picantă au și personalități picante”, a declarat Kevan Vetter, bucătarul executiv al Frank’s RedHot, într-un comunicat.
În plus, rezultatele sondajului indică faptul că persoanele care au tendința de a mânca alimente fără condimente – sau cu condimente ușoare – sunt mai predispuse să se descrie ca fiind empatice (41%) și timide (37%).