Din cuprinsul articolului
Organismul are propriile mecanisme de adaptare și supraviețuire. Poftele alimentare, deși par inofensive, pot semnala carențe importante în organism. Dacă acestea nu sunt tratate la timp se pot dezvolta o multitudine de afecțiuni și simptome neplăcute.
Cafeaua este, cu siguranță, un elixir pentru sănătate dacă este consumată în cantități moderate, în funcție de organism.
Aceasta este bogată în antioxidanți și, pe lângă cafeina celebră, boabele de cafea conțin cantități moderate de magneziu, potasiu și niacină. Toate acestea îmbunătățesc capacitatea de concentrare, vigilența și reduc oboseala.
De asemenea, este un aliat important împotriva bolilor cardiovasculare. Cafeaua este o sursă de acid clorogenic și polifenoli, substanțe cu un efect antioxidant puternic ce luptă împotriva bolilor de inimă și previne dezvoltarea acestora.
Alte beneficii:
- îmbunătățește performanța fizică
- reduce riscul de boli neurologice
- reduce riscul depreisie și te face mai fericit
- reduce riscul de cancer
- crește memoria pe termen scurt
- reduce riscul dezvoltării diabetului zaharat
- sănătoasă pentru ficat
Ce semnalează pofta de cafea?
Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie ce nutrienți îți lipsesc din corp dacă îți este mereu poftă de cafea. De asemenea, nutriționistul oferă și câteva surse naturale din care poți obține nutrienții pentru a scăpa de pofta de cafea.
„Corpul nostru este mult mai inteligent decât realizăm și ar fi extraordinar dacă am învăța încă din școală să interpretăm anumite semnale de alarmă.
E bine de știut că fiecare poftă, trădează o carență în corp și de multe ori suntem tentați să tratăm pofta cu preparatul pe care îl poftim. Aceasta nu este întotdeauna soluția optimă, fiindcă exact de acel lucru corpul nu are nevoie.
Spre exemplu, atunci când corpul nostru tânjește după cafea are nevoie de fosfor, fier si sulf care pot fi regasite in:
- Toate legumele in special ardei rosii, ceapa, usturoiul si in legumele crucifere.
- Sarea de mare
- Otetul de mere
- Algele marine
- Toate frunzele verzi
- Ciresele negre si fructele de padure”, recomandă Patricia Rusu, nutriționist.