Din cuprinsul articolului
ÎPS Teodosie, lansează o nouă afirmație controversată. În viziunea arhiepiscopului Tomisului, problemele de natură psihică din rândul copiilor au legătură cu păcatele părinților. Cu toate acestea, mulți au reușit să își găsească alinarea și tratamentul prib rugăciune decât prin medicamente.
”Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.
El a susţinut că numeroşi oameni care s-au rugat „cu toată hotărârea”, cu „jertfă şi dragoste”, au primit mai mult ajutor prin rugăciunea decât prin medicamentele specifice suferințelor lor psihice.
”Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.
Declarația arhiepiscopului poate fi urmărită începând cu minutul 49.
În România, aproximativ 22.000 de copii și adolescenți sunt diagnosticați cu boli mintale, potrivit unui raport 2023.
După cum a raportat UNICEF, aproape 33% dintre adolescenții români cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani au indicat că au experimentat sentimente de tristețe de mai multe ori în decursul unei săptămâni, spre deosebire de media de 13% raportată în cele 45 de țări incluse într-un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății.
Un studiu realizat în 2020 în România, la care au participat 10 114 adolescenți din toate județele țării, cu o vârstă medie de 17 ani, a arătat că 48,9% dintre tineri au avut cel puțin o dată gânduri suicidare, 27,1% au raportat o tristețe persistentă de care nu puteau scăpa, iar 21,5% au experimentat episoade depresive în ultimele șase luni.
Un alt studiu comparativ a evidențiat faptul că rata sinuciderilor în rândul adolescenților sub 15 ani din România depășește media europeană.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…