Sari la conținut

Ipoteză șocantă privind apariția și existența virusului. Ce au ascuns autoritățile chineze?

mutație

Apariția virusului: Covid ar fi putut proveni din China cu trei luni mai devreme decât au crezut oamenii de știință din SUA

COVID-19 a provenit din China, potrivit unui nou studiu major – în ciuda înalților oficiali chinezi care sugerează că ar fi putut fi importat, conform Express. 

Studiul, realizat de Institutul pentru Genomică și Medicină Evoluționară de la Universitatea Temple, a urmărit mutațiile coronavirusului înapoi la „progenitorul” său sau la cel mai vechi strămoș comun.

Acesta a concluzionat că virusul s-a dezvoltat pentru prima dată în China în octombrie sau la începutul lunii noiembrie 2019.

Potrivit cercetărilor lor, progenitorul datează de la mijlocul lunii octombrie până în noiembrie 2019.

Sergei Pond, una dintre echipele din spatele raportului, a declarat: „Toate dovezile genetice arată că  acest virus provine din China.

„Modelul răspândirii la nivel mondial este, de asemenea, în concordanță cu virusurile chineze care însămânțează epidemii în alte țări.”

Beijingul a anunțat lumii că luptă împotriva unei noi boli infecțioase pe 31 decembrie 2019.

Într-o lucrare separată, publicată anul trecut, oamenii de știință au analizat arborii genetici ai 7.666 genomi SARS-CoV-2 colectați din întreaga lume.

Au estimat că un strămoș comun al tulpinilor de virus COVID circulante a apărut cel mai probabil în China la un moment dat între 6 octombrie și 11 decembrie 2019.

Ei au scris în Infecție, genetică și evoluție: „Diversitatea genomică a populației globale SARS-CoV-2 fiind recapitulată în mai multe țări indică o transmisie extinsă la nivel mondial a COVID-19, probabil de la începutul pandemiei”.

Cercetări separate au implicat examinarea dosarelor medicale care arată că pacienții au prezentat o boală misterioasă asemănătoare pneumoniei încă din septembrie, potrivit unui raport Mail on Sunday, luna trecută.

40 de pacienți au fost tratați cu noua boală care seamănă cu Covid-19 – și opt au murit în timpul tratamentului în spital, conform dosarelor.

Oficialii chinezi au promovat o serie de teorii nedovedite despre originile coronavirusului, inclusiv faptul că acesta a început în Italia sau a fost importat în Wuhan prin vizitarea trupelor americane.

Săptămâna trecută, o purtătoare de cuvânt a ministerului de externe a spus că ar fi putut proveni dintr-un laborator din Maryland, SUA.

O serie de personalități din SUA, inclusiv fostul președinte Donald Trump, au sugerat că coronavirusul provine de la Institutul de virusologie Wuhan, care lucra cu coronavirusuri de lilieci.

Întrebat dacă a văzut ceva care „vă oferă un grad ridicat de încredere că Institutul de Virologie din Wuhan a fost originea acestui virus”, în mai, dl Trump a răspuns: „Da, am. Da, da. ”

Solicitat să ofere dovezi, a adăugat: „Nu vă pot spune asta. Nu am voie să vă spun asta”.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, „toți” cercetătorii de la unitate s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019.

Cu toate acestea, acuzația a fost negată cu înverșunare de către autoritățile chineze.

O echipă a Organizației Mondiale a Sănătății investighează în prezent originile pandemiei, deși există temeri că eforturile sale ar putea fi îngrădite de Beijing.

Adresându-se Daily Mail, deputatul Tom Turgendhat, președintele conservator al comisiei selectate pentru afaceri externe, a comentat: „Dovezile virusului care ies din Wuhan sunt convingătoare, dar Beijingul continuă să dea vina pe alții”

În total, peste 2,2 milioane de oameni din întreaga lume au fost uciși de coronavirus, în Statele Unite, Brazilia, Mexic și India fiind cele mai multe decese.

Marea Britanie a înregistrat peste 100.000 de decese în termen de 28 de zile de la un test coronavirus pozitiv.

Sâmbătă, aproape 600.000 de persoane din Marea Britanie au primit un vaccin Covid-19, cea mai mare cifră zilnică din țară.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel