Sari la conținut

A murit unul dintre cei mai importanți alergologi europeni: Ioan Bradu Iamandescu. Ultimul său MATERIAL vorbește despre SECRETUL anticanceros

Sursa foto: doctorulzilei.ro
Prof. univ. dr. Ioan Bradu Iamandescu

Prof. univ. dr. Ioan-Bradu Iamandescu nu mai este printre noi. Marele alergolog și deschizător de drumuri în psihosomatică, autor de cărți – mai ales cea legată de terapia prin muzică, traduse în multe limbi – a îmbogățit de joi, trista populație tăcută a cimitirului Bellu din București.

Participase la un congres medical în Italia de unde s-a întors, așa cum a povestit fiul său Camil, ușor obosit. A fost mulțumit de întâlnirea cu medici mari ai lumii, prieteni buni. Duminică dimineață, în data de 1 iulie, a căzut fulgerat, parcă. Profesorul universitar doctor Ioan Bradu Iamandescu, unul dintre cei mai mari alergologi europeni, somitate a cercetării medicale, cel care a aprofundat și brevetat terapia prin muzică, nu mai este printre noi, anunță jurnalistul Lucian Avramescu, pe ampress.ro.

Marele alergolog Iamandescu Ioan Bradu a fost invitatul Doctorul Zilei în luna aprilie, când ne-a vorbit despre cum putem preveni alergiile, material pe care îl puteți viziona la rubrica noastră de interviuri live.

Profesorul Iamandescu a realizat primele studii de muzicoterapie din România, în cadrul catedrei de Psihologie Medicală și Psihosomatică a U.M.F Carol Davilla din București.

”Muzica joacă un rol mult mai important decât am putea crede. În Antichitate se mergea chiar până la folosirea flautului în dreptul zonei afectate de lumbago. Dincolo de asta, muzica şi-a dovedit posibilităţi terapeutice în plan psihologic şi somatic. De exemplu, efectul antalgic, de combatere a durerii, a fost evidenţiat într-un mod spectaculos la femeile care făceau chiuretaj uterin. Cele care au ascultat numai muzică au simţit mai puţin durerea decât cele care au luat calmante. Muzica se utilizează foarte mult în ginecologie, acum şi în chirurgie”, explica profesorul Iamandescu.

”AMPress, al cărei colaborator de elită a fost de ani și ani, transmite familiei durerea asociată unei rugăciuni ca Dumnezeu să-l așeze acolo unde se cuvine să stea, prin binele enorm făcut pe pământ semenilor”, scrie Lucian Avramescu.

Profesorul Iamandescu s-a născut la București, în 1942, și a studiat la Facultatea de Medicină U.M.F. Carol Davilla din București și la Facultatea de Psiholgie, Universitatea București.

Bun prieten și colaborator al AMPress, a lăsat un ultim  articol, excepțional prin simplitatea și forța argumentelor în chestiuni fundamentale, în care adună gânduri ale sale și ale unor prieteni medici din țară și străinătate cu care gândurile Profesorului au rimat. Rugămintea sa a fost să-l dăm mai departe, cititorilor, spre a face bine oamenilor, fiindcă fiecare are dreptul la bine. Îl republicăm, ascultându-i sfatul care acum vine de dincolo de timp.  (AMPress)

Sarea din sânge

SECRETUL ANTICANCEROS – TAINA MEDICALA!

”O taina tinuta cu mari eforturi și multi bani departe de urechile si ochii prostimii”

Lipsa sării din sânge!

Interesant, dar LOGIC. Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioara a „normalului”. Sa aiba aceeasi justificare?

Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii „prostimii”. Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !Asta da, avertisment medical! Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni! La prima citire, exces înseamna prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia! Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi, potrivit prof. dr. Ioan Bradu Iamandescu.

Între omul de la munte… care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la șes sau de la oras care primeste apa cea mai infecta, cel de la munte va „dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele!

Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul – purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)!

Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:- orice reactie a apei cu sarea produce… caldura!!!

Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de… 11.000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge… prosteste!!! Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si înapoi acasa, la televizor unde ni se repeta zilnic astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii!

Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra drogurilor ??? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor…nu mai conteaza!!! Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si în fond este bine sa ai multe „legume” în sistem ! Pentru ca legumele îsi platesc taxele la zi! Amintiti-va! Ce face medicul prima data când ajungi în spital? Îti schimba regimul alimentar: fara sare!!!! Adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp.

Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii! Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbi de „clasicul” zahar alb, tos, chimizat la maxim!!!Vorbim de zaharul natural din fructe, sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala!

Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv.

Genetica! Grasimile ?! Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivelurile joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar.

În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta pâna când, cei de la OMS au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de „bolnavi”,si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc!.

Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!… tot cu slanina, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine… cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani… cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?

Acum, trageti dvs concluziile.

APA.

Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa!

Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam ”obiceiul lor” la masa. Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li se adreseaza direct. Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.

Simptome comune de atac de cord. Un punct serios referitor la atacul de cord. Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este ”durerea bratului stang”. Atentie la dureri intense ”in zona falcilor”. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept in timpul atacului de cord. ”Nausea” (ameteala) si ”transpiratia intensa” sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc.

Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc. Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire, mai nota marele profesor in studiul sau, potrivit AMPress.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel