O unitate de asistență materno-fetală de excelență, prima din România ca dotare, a fost inaugurată chiar de 8 martie, la Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie „Polizu” din București.
Carmen Anghel
Se deschide, astfel, o nouă eră în obstetrica și ginecologia din România. În cadrul laboratoarelor ultraspecializate vor fi realizate investigații specifice – genetică, periconcepționalitate, genetică moleculară. În departamentul de screening neinvaziv prenatal imagistic se vor face ecografii morfologice fetale, proceduri diagnostice și terapeutice invazive eco-ghidate.
În blocul operator multifuncțional, specialiștii vor face intervenții chirurgicale fetale deschise, chirurgie minim invazivă fetoscopică, precum și proceduri complexe ex-utero intrapartum. Sala de operații (multifuncțională) va permite, în sistem de telemedicină, vizionări și modalități interactive de participare a rezidenților și specialiștilor interesați de domeniu. Mai mult, se vor putea face intervenții chirurgicale simultan, atât asupra mamei, cât și a fătului, de două echipe operatorii în același loc. „Prin investigațiile specifice ale laboratoarelor ultra-specializate se vor da soluții genomice și de afecțiuni moleculare aproape la orice patologie care există în istoricul familiei și medicul de familie le are consemnate”, a spus managerul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, Nicolae Suciu. Clădirea are o suprafață desfășurată de 1.740 de metri, două etaje de subsol, parter și alte trei etaje, fiind finanțată integral din fonduri europene cu suma de 55.183.850 lei. Unitatea trebuie să înceapă să funcționeze efectiv până la finalul lunii iunie 2016.
Constantin Bălăceanu-Stolnici, invitat de onoare
Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost invitatul de onoare la deschiderea acestui centru performant. Foarte interesat de noutățile din medicină care, în sfârșit, au ajuns și la noi, domnia sa a vizitat toată unitatea și a pus foarte multe întrebări.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…