Sari la conținut

Investiție de 56 milioane de euro în construcția Centrului de Mari Arși din București. Când încep lucrările și în cât timp va fi gata

Ministrul Sanatatii
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a semnat recent contractul ce vizează construcția Centrului de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Acest pas este considerat a reprezenta o etapă semnificativă în modernizarea infrastructurii medicale din țară.

Noua clădire, proiectată pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților cu arsuri grave, va dispune de două săli de operație specializate, 10 paturi pentru pacienții aflați în stare critică, 16 paturi de terapie intensivă postcritică și 10 paturi destinate procedurilor de microchirurgie și chirurgie reconstructivă. De asemenea, centrul va găzdui și un ambulatoriu de specialitate.

Valoarea investiției se ridică la suma de 56 milioane de euro și face parte dintr-un proiect mai amplu derulat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Banca Mondială. Durata estimată pentru finalizarea construcției și implementarea facilităților necesare este de 26 de luni.

Se estimează că centrul va fi gata în aproximativ 2 ani

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a subliniat că construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și dezvoltare a sistemului sanitar din România. Această inițiativă este parte a eforturilor colaborative între Ministerul Sănătății și autoritățile locale, cu accent pe responsabilitate, profesionalism și transparență.

Menționăm că lucrările de construcție pentru Centrul de Mari Arși din Timișoara au început în luna iunie a acestui an. Pe viitor, se preconizează semnarea contractului pentru construcția Centrului de Mari Arși din Târgu-Mureș.

Investiția substanțială în construcția Centrului de Mari Arși reprezintă un pas semnificativ în modernizarea și îmbunătățirea sistemului medical din România. Cu un cadru bine definit și cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale, acest proiect are potențialul de a oferi servicii medicale de calitate superioară pacienților cu arsuri grave, într-o perioadă estimată de 26 de luni.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel