Din cuprinsul articolului
Foarte multe persoane rămân, din păcate, cu anumite complicații după vindecarea de COVID-19. Acestea se numesc complicații post-COVID și pot afecta diferite organe sau părți ale corpului. În prezent, CNAS decontează investigațiile pentru identificarea precoce a acestor complicații.
Persoanele care au avut COVID-19 acuză diferite afecțiuni după vindecare. Majoritatea dezvoltă complicații la inimă sau la plămâni. Pentru a limita riscurile complicațiilor dezvoltate în urma infectării, CNAS decontează investigațiile pentru depistarea timpurie a bolilor și manifestărilor post-COVID.
Pandemia de COVID are efecte grave şi asupra persoanelor care nu fac infecţia, dar suferă de alte boli şi nu merg la control. Din acest motiv a crescut, în ultima perioadă, incidenţa infarctului miocardic, atrage atenţia medicul cardiolog Theodora Benedek de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, potrivit RRA.
„Cum apare un val pandemic, cum scade numărul de prezentări în urgenţă. Consecinţa este faptul că aceşti pacienţi care stau acasă vin după aceea cu forme mai severe. În paralel, stresul, interacţiunea dintre organism şi această infecţie virală duc la creşterea incidenţei infarctului miocardic. Îndemn pacienţii să contacteze medicul, să se prezinte la camera de urgenţă dacă au un simptom care poate să reprezinte infarct miocardic sau stroke”, a explicat medicul cardiolog Theodora Benedek.
Membru al Societătii de Cardiologie, doctor Theodora Benedek, atrage atenţia şi că bolnavii post-COVID beneficiază de investigaţii gratuite pentru identificarea la timp a riscului de complicaţii cauzate de infectare
„ În clinica de cardiologie avem, din păcate, o mulţime de pacienţi care au avut recent COVID şi vin cu complicaţii cardiovasculare, cu un nou infarct sau cu primul infarct, tineri cu miocardită, cu insufienţă cardiacă şi foarte puţini sunt cei care ştiu că în prezent este decontată de CNAS, printr-o finanţare separată, investigaţii imagistice, inclusiv de înaltă performanţă, adică RMN, la pacienţii post-COVID”, adaugă medicul cardiolog, Theodora Benedek.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…