Din cuprinsul articolului
În zilele noastre stilul de parenting este mai divers. Este însă inevitabil și aproape imposibil că cei mici să nu se lovească. Învățați copiii că panica este inamicul numărul unu, apoi posibila infectare a plăgii.
Pansamentul este pentru unii, încă, un concept banal. Este greu de explicat, în condițiile în care unii nu fac mare diferența între comprese tifon și clasica vată. Pansamentul, de orice fel ar fi el, protejează plaga de factori nocivi. Dacă este cazul, poate absorbi secrețiile din jurul plăgii. Astfel, permite ca regiunea lezată să se refacă, favorizând cicatrizarea.
Cât despre aplicarea corectă a acestuia, țineți cont de tipul de pansament și deci de tipul de rană. Folosiți materiale de calitate, nu înainte de a vă igieniza corect pe mâini. Dacă veți folosi vata medicală contează mai puțin cât va conta, de fapt, cât de bine absoarbe secrețiile.
Un pansament aplicat corect pe o plagă înseamnă acea compresă sterilă ce nu ar trebui să depășească marginea plăgii cu mai mult de 2 cm? Desigur că în multe din cazuri abia dacă țineți cont de asta, poate cel mult ochiometric.
Dacă situația o impune, pentru că riscul de expunere la microbi este foarte mare, protejați zona cu un strat mai gros de tifon sau vată.
Aplicarea în sine a unui pansament nu este treabă dureroasă, dar necesită ceva mai multă blândețe și îndemânare. Copiii sunt adesea barometrul nostru în acest sens. Sunt cei care ne avertizează mereu prin plâns că pansamentul ce atinge plaga este deranjat. Asta nu exclude însă urmarea pașilor necesari atunci când este schimbat: spălați plaga, acționați asupra absorbției de lichid și secreții, tamponând ușor. Fixați pansamentul însă nu foarte strâns pe rană. Zona nu trebuie imobilizată – dacă nu este cazul de o ruptură de os – circulația nu trebuie îngreunată și nici nu trebuie să fie dureroasă purtarea pansamentului.
Un aspect crucial este impactul emoțional în toate aceste etape. În mod special când vine vorba de micii pacienți panica se va instala destul de rapid. Este necunoscutul ce susține emoțiile necontrolate. Unii se tem de rana în sine, de ce ar putea urma, alții plâng de durerea de moment. Apropiați copiii de o rutină medicală astfel încât situațiile să fie familiare. Desigur, niciun părinte nu își dorește ca al său copil să aibă parte de situații nefericite. Însă mai bine previi decât să tratezi și mai apoi mai bine educi decât să lași realitatea să te izbească în fapt cu un episod de tip exemplu practic.
Vata medicală este mai rar întâlnită în trusa de prim ajutor din casă, însă în mod cert o compresă din tifon sau un banal plasture are toată lumea. Descoperiți, informați-vă și utilizați corect orice tip de produs de acest gen. Nu uitați, sunt de unică folosință și mai ales sunt disponibile într-o diversitate de mărimi și tipuri. Alegeți ce corespunde cu nevoia voastră.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…