Din cuprinsul articolului
Intoleranța la frig poate apărea atunci când nervii periferici sunt afectați. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când învelișul izolator al nervilor, numit teaca de mielină, este deteriorat sau îndepărtat. Acest lucru poate face ca celulele nervoase să nu funcționeze corect, declanșând dureri asemănătoare unui șoc, amorțeală, furnicături sau arsuri.
Afecțiunea, cunoscută sub numele de neuropatie periferică, poate fi atât de extremă încât greutatea unui cearșaf de pat sau o briză ușoară poate provoca durere. Neuropatia periferică poate crește sensibilitatea unei persoane la frig, făcând dificilă ținerea în mână a unui suc rece sau mersul pe o podea rece.
Estrogenul este un hormon care reglează reproducerea feminină. Nivelurile de estrogen se modifică pe tot parcursul vieții. inclusiv în timpul ciclului menstrual, al sarcinii și al menopauzei.
Fluctuația nivelurilor de estrogen poate crește sensibilitatea la frig, în special atunci când femeile ajung la sfârșitul ciclului lor de reproducere.
Atunci când aveți o infecție, cum ar fi gripa sau gastroenterita, întregul corp vă poate fi rece, chiar dacă aveți febră. Este posibil chiar să aveți frisoane, care sunt atât de intense încât nu vă puteți opri din tremurat.
Senzația de frig în timpul unei infecții se datorează în mare parte consumului de energie suplimentară pentru a ajuta la combaterea infecției.
Un truc util pentru sezonul rece este să așezi un bol cu sare pe pervazul…
Pentru pensionarii din România, statul oferă tichete sociale de Crăciun ca ajutor suplimentar în perioada…
Medicul Tarek Nazer, specialist în ortopedie și medicină sportivă, explică legătura între vremea rece și…
Majoritatea românilor consideră adaptarea la schimbările climatice o prioritate națională, arată sondajul BEI Mai mult…
Începând cu 1 ianuarie 2025, pensionarii din România vor beneficia de o nouă indexare a…
Horoscopul pentru 14 noiembrie aduce vești importante pentru trei zodii a căror destin pare să…