Sari la conținut

15 motive pentru care îți este mereu frig. Probleme de sănătate asociate cu intoleranța la frig

hta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Hipertensiunea arteriala

Greutate corporală scăzută

Chiar și în cazul persoanelor care nu suferă de anorexie, o greutate corporală scăzută crește sensibilitatea la frig. Totuși, acest lucru nu este valabil pentru toată lumea, deoarece unele persoane subponderale au un metabolism ridicat și temperaturi corporale centrale mai ridicate.

Acestea fiind spuse, greutatea corporală scăzută este inerent legată de mai puțină grăsime corporală subcutanată. Acesta este stratul de țesut adipos aflat chiar sub piele. Pierderea acestui strat izolator crește riscul de intoleranță la frig.

În plus față de reducerea grăsimii subcutanate, greutatea corporală scăzută este legată de un risc crescut de anemie.

Diabet

Diabetul este un grup de boli care provoacă un exces de glucoză (zahăr) în sânge. Nivelurile persistent ridicate de glucoză pot provoca deteriorarea progresivă a multor organe din organism, inclusiv a rinichilor, a sistemului circulator și a nervilor.

Medicamente

Anumite medicamente pot provoca sensibilitate la frig. Acestea fac acest lucru fie prin împiedicarea circulației sângelui, fie prin deteriorarea nervilor care reglează senzațiile pielii.

Clasele de medicamente frecvent asociate cu sensibilitatea la frig includ:

  • Beta-blocantele: Utilizate pentru tratarea bolilor de inimă
  • Medicamente de chimioterapie: Utilizate pentru tratarea cancerului
  • Contraceptivele hormonale: Utilizate pentru a preveni sarcina sau pentru a trata endometrioza
  • Terapia de substituție hormonală: Utilizate pentru tratarea simptomelor menopauzei și a testosteronului scăzut
  • Imunosupresoare: Utilizate pentru a preveni respingerea transplantului de organe și pentru a trata anumite boli autoimune
  • Interferoni: Utilizate pentru a trata cancerul și anumite infecții virale cronice
  • Medicamente cu statine: Utilizate pentru a reduce colesterolul
Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel