Sari la conținut

Interzis să consume ulei de măsline! Agravează aceste boli

ulei de masline
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile uleiului de masline pentru cardiaci

Interzis să consume ulei de măsline! Uleiul de măsline este aproape nelipsit din alimentația multora dintre noi. Deși conține o cantitate importantă de grăsimi, aceasta poate oferi beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă pentru că prezintă și anumite riscuri pentru unele persoane.

Ai probleme cu ficatul, pietre la fiere sau suferi de alte boli, nutritionistului Elena Solomatina nu recomandă consumul de ulei de măsline.

Aceste persoane nu trebuie să o consume ulei de măsline

„Nu este recomandat celor care au probleme cu ficatul sau sufera de calculi biliari. Consumul lui poate duce la exacerbarea acestor boli. Uleiul este un produs coleretic. Iar daca sunt probleme cu căile biliare, atunci în acest caz poate fi periculos”, explică expertul.

Hipertensiunea arterială, factor de risc
Sursa foto: arhiva Doctorușl Zilei

Produsul trebuie consumat cu prudență de pacienții cu hipertensiune arterială, deoarece consumat în exces, poate scădea tensiunea arterială.

„Acest produs conține aproape 900 de kilocalorii. Prin urmare, cei care au probleme cu excesul de greutate nu trebuie să-l consume în cantități mari”, continuă nutriționistul.

De asemenea, nu este recomandat să folosiți acest ulei vegetal dacă sunteți alergic la măsline, mai explică expertul. Nutriționistul adaugă că unele uleiuri vegetale aparțin categoriei grăsimilor rele. Consumul lor poate duce la boli legate de vârstă. În special, vorbim despre uleiul de floarea soarelui, palmier, soia și porumb. O creștere a ponderii lor în dietă este asociată cu dezvoltarea unor boli precum ateroscleroza, diabetul și hipertensiunea arterială.

În ceea ce privește uleiul de măsline, acesta are și o grămadă de proprietati benefice care nu trebuie trecute cu vederea. Un produs de calitate este pur și simplu un depozit de componente utile pe care corpul uman le absoarbe aproape 100%. Constă în 73% grăsimi mononesaturate, care sunt bune pentru organism, protejează inima și vasele de sânge.

Majoritatea acestor grăsimi sunt acidul oleic (omega-9), precum și acizii omega-6 și omega-3, care sunt foarte importanți pentru sănătate. Antioxidanții și vitamina E susțin absorbția vitaminelor K și A. Ca urmare a acestui lanț, organismul este întinerit, starea pielii, părului și unghiilor se îmbunătățește.În plus, uleiul conține fenoli, polifenoli, squalen, steroli și vit. E, A, D, K. Produsul de calitate este bogat în vitamina E, grăsimi mononesaturate și componente secundare importante care reduc oxidarea lipidelor. Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți (de exemplu, polifenoli), acest ulei vegetal reduce „colesterolul rău”.

Face vasele de sânge mai elastice și ajută la întărirea lor. Utilizarea lui zilnică este o bună prevenire a bolilor cardiovasculare. Produsul are un efect benefic asupra stomacului, invaluindu-l, ajutand la reducerea poftei de mancare si accelerarea metabolismului. Poate actiona ca un laxativ usor.In plus, are efect de vindecare, sustine vindecarea ulcerelor si reduce simptomele gastritei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel