Intervenție chirugicală extrem de rară. Un bărbat de 37 de ani poate să meargă din nou, după o operație de patru ore la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași

Intervenție chirugicală extrem de rară. Un bărbat de 37 de ani a început să meargă din nou, după o operație de patru ore la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Medicii neurochirurgi la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași au operat cu succes o tumoare de 7 cm din zona cervicală. Tumoarea i-ar fi putut cauza o paralizie totală bărbatului de 37 de ani din Galați, care a ajuns în stare gravă la spital. El nu-și mai putea mișca deloc partea stângă a corpului și nu mai putea merge.

Intervenție chirugicală extrem de rară. Un bărbat de 37 de ani a început să meargă din nou

Silviu Stoica, din Galați, simte acum că poate lua viața de la capăt! Astfel de intervenții chirugicale sunt riscante, dar acest caz evoluează foarte bine, spun neurochirurgii care s-au ocupat de el.
„Ce am văzut aici am rămas mirat. Merg acum, am stabilitate. Sunt ca un copil care merg. Nici mie nu-mi venea să cred. Este un om deosebit și nu îmi venea să cred am avut șansa asta sau norocul că am fost pe mâna lui.
Nu mai aveam stabilitate, cădeam pe jos, nu mai puteam să mai merg foarte bine și am ajuns la spital. M-au trimis de la Galați la domul Eva. Eu am avut prima data covid. Am avut covid și cred că mai tare s-a aprofundat și de acolo nu am mai putut să merg.
De la săptămână la săptămână începeam să merg mai greu. Și am ajuns aici și mulțumesc lui Dumnezeu a fost operația perfectă. Merg acum, am stabilitate. Sunt ca un copil care merg. Nici mie nu-mi venea să cred. Și diferența care am văzut-o acuma că merg ca un copil, fac pași puțin câte puțin. Nu mi-a explicat nimeni nimic.
Abia aici s-a descoperit. Pe unde am fost nu mi-a găsit nimeni nimic. Mă căutam la cap, mă căutam la spate, că aveam dureri și aici până în picioare. Durerea pleca de aici în mâni, îmi tremura și mâna stângă și dădea în picioare, până jos, nu simțeam nimic.
Și într-adevăr aici în spital sunt foarte buni profesioniști. Ce am văzut aici am rămas mirat. Am văzut doctori care se implică foarte mult. Chiar nu credeam. Eu de România fugeam, am stat și mulți ani pe afară. Dar în România, la Iași am văzut doctori care se implică și am văzut implicarea lor zi de zi și asta e foarte frumos.
Să îi dea Dumnezeu sănătate și să o tină tot așa. Este un om deosebit care nu îmi venea să cred că am avut eu șansa asta sau norocul că am fost pe mâna lui.
Eu zic noroc că am fost pe mâna lui.
Aici am văzut diferența asta, eu tot lungeam o boală care poate nu mai aveam scăpare. Să trăiesc lângă familie și îmi dorec să plec mai repede. Banii nu contează și nu contează nimic. Sănătatea contează foarte mult. Noi toți fugim după bani, să avem, să facem, dar dacă nu ai sănptate nu rezolvi nimic. Și ce am văzut aici în două săptămâni rămâi marcat”, a pus Silviu Stoica într-o mărturie publicată pe pagina oficială de Facebook a Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA: Aceste tipuri de tumori sunt extrem de rare

„S-a adresat spitalului nostru pentru un deficit motor la membrele superioare și inferioare, ceea ce se numește tetrapareză. În urma investigațiilor s-a decelat un neurinom, o tumoră a nivelul măduvei cervicale dezvoltată din teaca unui nerv.

Aceste tipuri de tumori sunt extrem de rare, reprezentând câteva procente din toată patologia coloanei cervicale. A avut o dezvoltare în bisac, adică o mare parte dezvoltată în canalul medular care comprima măduva, având drept rezultat respectivul deficit motor, iar cealaltă componentă șa nivelul unei formațiuni anatomice numită foramen neural, adică locul pe unde nervul iese din coloană.
S-a făcut o intervenție laborioasă, a durat aproximativ patru ore, s-a reușit să scoatem în totalitate componenta din canalul medular și peste 95 % din foramen neural. Pacientul are o evoluție bună și urmează să fie externat zilele următoare.
Pacienții din țară care se adresează spitalului au crescut în ultimii ani, chiar în ciuda condițiilor epidemiologice. Sunt câteva procente, undeva la 5 procente din adresabilitatea spitalului, dar sunt în tendință de creștere. În urma analizei efectuate s-a creat la nivelul serviciilor de sănătate nevoia unui segment de pacienți care se adresează spitaului nostru pentru că nu pot fi salvați în alte clinici din România sau nu își permit costul acestor tratamente în clinicile private”, a subliniat Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

 

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

12 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: