Întărirea sistemului imunitar în sezonul rece. Un medic dezvăluie ce remedii naturale foloseşte

Pentru a avea o imunitate de fier nu este necesar doar să luați suplimente alimentare specifice, ci să respectați şi câteva reguli ușor de urmat.

Medicul Olga Ulankina a dezvăluit cum îşi fortifică sistemul imunitar în lunile de toamnă și iarnă. Potrivit acesteia, este important să acordați atenție dietei, odihnei, activității fizice și altor componente de bază ale unui stil de viață sănătos. În plus, expertul recomandă includerea anumitor alimente și suplimente precum ghimbir, echinacea, vitamina C.

Când dieta nu conține suficienți nutrienți și vitamine și somnul nu atinge cele 7-9 ore necesare, organismul consumă o cantitate mare de energie pentru a compensa erorile din stilul de viață, lucru ce duce la slăbirea sistemului imunitar.

Medicul susţine că alimentaţia sănătoasă, care include proteine ​​și carbohidrați, acizi grași omega, vitamine și minerale, protejează țesuturile și organele de efectele negative ale radicalilor liberi sau a virusurilor şi bacteriilor, ajutându-le să se recupereze mai repede.

Odihna sănătoasă joacă, de asemenea, un rol important în menținerea la un nivel optim a sistemului imunitar. Explicaţia este simplă: în timpul somnului profund sunt produse citokine – molecule care ajută la combaterea inflamației în corp. În schimb, somnul insuficient şi întrerupt slăbeşte sistemul imunitar și poate crește riscul de AVC și alte boli cronice.

Activitatea fizică regulată, la fel de importantă ca dieta

În timpul antrenamentului cardio și de forță, alimentarea cu sânge a țesuturilor se îmbunătățește, sistemul limfatic este activat, iar nivelul de stres scade. Toate acestea au un efect pozitiv asupra stării sistemului imunitar. (Atenţie! Efortul fizic excesiv nu întărește apărarea organismului, ci, dimpotrivă, le epuizează).

Suplimentele de vitamine, ierburile și condimentele vă pot ajuta, de asemenea, sistemul imunitar. De exemplu, vitamina C întărește pereții vaselor de sânge și îmbunătățește microcirculația sângelui, facilitând livrarea de nutrienți către organe și țesuturi. Decocturile și tincturile care conțin ghimbir, echinaceea și ginseng au proprietăți imunostimulatoare și antiinflamatorii.

Condimentele, precum turmericul sau usturoiul, au efect antiinflamator și protejează celulele de deteriorare datorită antioxidanților pe care îi conțin.

Este important să se țină cont de caracteristicile individuale ale corpului, de starea generală de sănătate și de evoluția bolilor cronice.

De exemplu, vitamina C sau usturoiul în cantități mari pot agrava gastrita cronică, iar ceaiul din plante poate provoca o reacție alergică sau poate provoca mișcarea calculilor biliari, explică expertul citat de actualno.com.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

7 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

8 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: