Din cuprinsul articolului
Insuficiența renală: 5 obiceiuri proaste care pot provoca daune ireversibile.
Rinichii sunt organe în formă de fasole plasate pe fiecare parte a corpului, responsabile cu filtrarea lichidelor și eliminarea toxinelor prin urină. Este extrem de important să păstrați rinichii sănătoși pentru a preveni riscul bolilor cronice sau chiar a insuficienței renale.
De la dietă la antrenamente, până la consumul de alcool sau fumatul, multe dintre aceste obiceiuri pot contribui în tăcere la insuficiența renală.
Insuficiența renală: 5 obiceiuri proaste care pot provoca daune ireversibile
Prezentăm mai jos cinci astfel de obiceiuri nesănătoase care ar putea provoca leziuni ireversibile organelor.
1. Alimentație proastă: Consumul de alimente mult prea procesate, pline de grăsimi trans și saturate ar putea crește în tăcere riscul de insuficiență renală. Consumul de alimente sărate ar putea perturba, de asemenea, echilibrul de sodiu pentru a forma pietre la rinichi în timp.
2. Consumul insufucient de apă: Deshidratarea sau consumul insuficient de lichide ar putea dăuna și rinichilor. Prea puțină apă poate împiedica rinichii să filtreze lichidele curente.
3. Niveluri ridicate de zahăr din sânge: Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt o consecință a diabetului zaharat, tip 1 sau tip 2, și pot face pe cineva mai predispus la probleme renale. Dacă este lăsat necontrolat, diabetul poate face ravagii asupra rinichilor. De-a lungul timpului, se poate ajunge și la dializă pentru a supraviețui.
4. Folosirea medicamentelor avizul medicului: Când iei prea multe pastile sau obișnuiești să bei siropuri fără avizul medicului, aceste lucruri ar putea afecta și rinichii. Sărurile pot fi benefice dacă sunt consumate în cantități mai mici și doar la sfatul medicului.
5. Indicele de masă corporală ridicat: Indicele de masă corporală ridicat (IMC) este o consecință a obiceiurilor alimentare proaste, a tulburărilor metabolice și a unui stil de viață sedentar. Acest lucru poate crește acumularea de toxine în organism și poate afecta negativ capacitatea organismului de a scăpa de ele. Dacă este luată prea ușor, poate duce la insuficiență renală în timp.