Categories: Stil de viaţă

Insomnia, dușmanul de temut al multor oameni

Grijile, stresul, supărarea, lipsa timpului pot influența calitatea somnului unei persoane. De cele mai multe ori, atunci când insomnia perturbă buna desfășurare a activităților de peste zi, trebuie să mergi la medic pentru evaluare și tratament.

Specialiștii susțin că insomniile afectează un număr mare de populaţie şi pot varia de la dificultăţi de adormire, dificultăţi de menţinere a unui somn neîntrerupt pe parcursul nopţii, treziri nocturne, trezire matinală.

Mai mult, în literatura de specialitate, există episoade tranzitorii fără importantă semnificaţie patologică. Acestea apar din cauza stresului de peste zi, a consumului de stimulente cerebrale şi a disconfortului fizic. Însă, insomnia persistentă poate apare ca manifestare şi în cadrul tulburărilor psihice. De asemenea, se poate corela cu o gamă largă de afecţiuni medicale ca: durerea, delirul, uremia, astmul bronşic, insuficienţa respiratorie, hipotiroidism.

Cauzele insomniei sunt multiple

Cauzele se pot grupa în cauze somatice sau fizice, cauze neuro-vegetative sau psihice, dar și cauze mixte sau psiho-fizice.

Cauzele fizice au la bază suferințe fizice așa cum sunt: anumite dureri, o greutate în respirație. Insomnia va trece abia după ce aceste cauze sunt rezolvate medicale. Altfel spus, după ce dispare afecțiunea de fond.

Cauzele psihice și cele mixte apar de regulă din pricina ritmului din ce în ce mai accelerat al vieții cotidiene. Principalul vinovat este stresul.

Tratamentul insomniei combină tratamentul psihologic şi farmacologic. Substanţele hipnotice sunt o categorie importantă în tratamentul insomniilor dar pot da numeroase efecte adverse în funcţie de doză şi durata tratamentului: dependenţă, reacţii psihotice, amnezie, încetinirea proceselor cognitive.

Tratamentul homeopat, o alternativă bună în insomnie

Important de precizat este faptul că remediile homeopate nu au niciun efect secundar, de aceea sunt și ideal pentru insomnie. Atenție! Numai medicul homeopat poate să prescrie un remediu homeopatic unui pacient. După ce acestuia i s-a făcut o anamneză corectă.

Terapia, de ajutor când ai insomnie

Atunci când tratamentul farmacologic nu are efectul dorit, iar pacientul are în continuare insomnie, pshioterapia poate fi utilă. Este posibil ca în subconștinetul acelei persoane să fie un blocaj. Cu ajutorul terapeutului, se poate elimina cauza insomniei și calitatea somnului să fie îmbunătățită.

Recent Posts

666: Ce semnificație are acest număr de temut, potrivit experților în numerologie

Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…

33 de minute ago

Semnele care anunță demența încă din tinerețe, confundate cu alte boli

Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…

o oră ago

Horoscop chinezesc: Întorsătură totală în viața acestor zodii

Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…

2 ore ago

Adio gripă și răceală: Cum se prepară leacul băbesc care îmbunătățește sănătatea instant

Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…

2 ore ago

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

3 ore ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

3 ore ago

Citeste si: