Din cuprinsul articolului
Insecticidul natural care te scapă de PLOȘNIȚE, o altă problemă cu care se confruntă omenirea. Capitala României este invadată de aceste insecte care se ascund peste tot. Odată ce au invadat locuința, este foarte greu să scăpăm de ploșnițe, însă, spre surprinderea tuturor, există un insecticid natural care te scapă de aceste insecte mici de trei milimetri.
Insectele pot supravițui perioade lungi fără hrană, însă uleiul de neem acționează ca un insecticid natural, având efecte asupra ploşniţelor de pat, dar şi a altor dăunători.
Insecticidul care vine de hac plășnițelor de pat
Neemul este un arbore peren specific sub-continentului indian, utilizat în mod tradițional de medicina Ayurvedica, una dintre cele mai vechi tipuri de terapie holistică.
Datorită numeroaselor sale calități, neemul este unul dintre arborii asupra căruia s-au făcut cele mai multe cercetări științifice, iar unii cercetători îl numesc cel mai promițător arbore al secolului 21.
Cum te ajută insecticidul natural în lupta contra ploşniţelor de pat?
În agricultură, uleiul de neem se folosește ca insecticid și pesticid. Cercetările științifice au stabilit că substanţa activă, azadirahtina este un insecticid foarte eficient împotriva a peste 300 de dăunători, fiind în același timp non-toxic pentru oameni și animale.
Uleiul conține substanțe active, cum ar fi azadirachtin, care are efecte repelente, insecticide și de reglare a creșterii insectelor.
Uleiul de neem poate fi folosit ca repelent natural. Poți amesteca câteva picături de ulei de neem cu apă și să pulverizezi soluția în zonele în care vrei să eviți prezența insectelor.
Totodată, uleiul de neem poate acționa ca un insecticid, afectând sistemul digestiv și reproducător al insectelor. Poate fi utilizat în soluții de pulverizare pentru a trata plantele sau pentru a controla insectele din locuință.
De asemenea, uleiul de neem este eficient în combaterea păduchilor și a căpușelor, fiind folosit adesea în produse de îngrijire a animalelor de companie.
Semnele care indică prezenţa ploşniţelor de pat
Iată câteva semne comune care vă pot ajuta să vă dați seama că aveți ploșnițe de pat:
- Unul dintre semnele cele mai evidente ale ploșnițelor de pat sunt mușcăturile pe piele. Acestea pot apărea pe orice parte a corpului și au de obicei o serie de caracteristici specifice, cum ar fi mâncărime intensă, inflamație și pot apărea în grupuri sau șiruri.
- Ploșnițele de pat sunt mici, plate și de culoare maro sau roșcată. Ele se ascund în crăpăturile și fisurile din mobilier, saltea, cearceafuri sau perne, iar în timpul nopții ies să se hrănească.
- Ploșnițele de pat lasă în urma lor excremente în formă de mici puncte negre. De asemenea, pot apărea pete de sânge pe lenjerii sau pe suprafețe dacă ați fost mușcat de ploșnițe și ați zdrobit-o în timpul somnului, potrivit Antena 3 CNN.