Din cuprinsul articolului
Elevii, testați de un aparat „de citit în palmă”. Un proiect pilot, denumit „Încotro? Eu?” și care se adresează elevilor de liceu, va fi demarat din luna februarie, în orașul Cluj-Napoca.
Proiectul reprezintă o premieră în România și presupune testarea elevilor, cu ajutorul unui aparat special, pentru identificarea abilităților native și orientarea acestora în carieră.
În cadrul acestui proiect, 100 de elevi de clasa a XI-a din Cluj-Napoca vor fi testați prin scanarea palmelor timp de cinci minute, pentru a descoperi ce carieră li se potrivește. Pentru testarea elevilor dacă sunt minori, va fi nevoie de acordul părinților.
Totul este posibil datorită unui dispozitiv inventat de un român. Astfel, noul sistem permite realizarea profilului vocațional, înlocuind chestionarele clasice interpretate de psihologi.
Camelia Bakri, președintele Genesis Lions Club Cluj, partener în cadrul proiectului, a precizat că testarea se va face în cadrul Centrului de consiliere și orientare în carieră.
„Tehnologia MindMi este una nouă și avansată, bazată pe un aparat inventat de inventator român. După testarea mâinilor, elevii de clasa a XI-a vor fi testați în carieră și cu teste standardizate.
Iar atunci vor fi două tipuri de testare, una modernă și alta pe baterii de teste, iar practic oferim copiilor indeciși ce carieră să urmeze, în care ar prima abilitățile native care i-ar putea face să dezvolte competențe maxime într-o anumită carieră”, a explicat Bakri.
„Este un neurostimulator, pe care elevii își pun palmele. Ulterior, sunt supuși unor impulsuri electrice de voltaj foarte mic prin care le este stimulat creierul.
Creierul răspunde înapoi, moment în care scannerul intră în modul de colectare date. Procesul se repetă până se colectează date suficiente la nivel de activitate neurodermală, iar informațiile sunt interpretate de un algoritm inventat de noi”, a explicat Andrei Galoș, reprezentant Psyhometric Systems Cluj-Napoc, pentru cluj24.ro.
Aparatul de testare a elevilor costă 2.500 de euro, plus TVA, și poate fi transportat și în școli, dacă va fi cazul. Device-ul inovator este premiat la nivel național și internațional.
Inventatorul dispozitivului este Dumitru Grigore, consilier pentru tehnologii avansate al societății pe acțiuni Tracia Unita, care promovează ”Școala Zalmoxiană”, potrivit paginii de internet a societății.
Tracia Unita SA este o societate pe acțiuni înființată in 1998 din nevoia stringentă de implicare in implementarea celor mai inovatoare tehnologii, soluții si proiecte pentru companiile de stat si private atât din țară cat si din străinătate, arată educatieprivata.ro.
Conform sursei citate, Dumitru Grigore a fost viceprimar în Năvodari și este membru al unei comisii a Academiei Române. În CV-ul său este inclusă și calitatea de preot misionar la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…