Din cuprinsul articolului
Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot fi folosite ca înlocuitori ai zahărului în anumite măsuri. Ele conțin în mod natural zaharuri și pot adăuga dulceață în preparatele culinare.
Un fruct extrem de util care este popular ca înlocuitor al zahărului, este bogat în nutrienți importanți, cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea colesterolului, îmbunătățirea memoriei și îmbunătățirea calității somnului.
Datorită conținutului ridicat de potasiu, curmalele sunt bune pentru sistemul cardiovascular și sistemul nervos și, de asemenea, ajută la normalizarea activității tractului gastrointestinal, spune Michael Krupein de la Johns Hopkins Bloomberg School.
Deși unii ar putea fi îngrijorați de conținutul de zahăr al curmalelor, acestea au de fapt un indice glicemic scăzut datorită conținutului lor de fibre, ceea ce le face un înlocuitor excelent pentru cei care sunt la dietă. Curmalele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antioxidanți fenolici și flavonoide, care ajută la protejarea celulelor de deteriorare și la menținerea sănătății.
De asemenea, sunt bogate în fibre, care promovează o digestie sănătoasă și ajută la gestionarea greutății. Curmalele sunt sănătoase pentru inimă, cu antioxidanți și fibre care ajută la reducerea inflamației și susțin sănătatea mușchilor inimii. Conținutul lor de fibre promovează nivelul sănătos al colesterolului din sânge și al trigliceridelor. Acest produs poate fi util si pentru întarirea oaselor datorita continutului de minerale precum fosfor, magneziu si calciu, potrivit sursei.
Curmalele conțin compuși antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care pot reduce inflamația pentru a susține sănătatea inimii. Iar fibrele din compoziția lor contribuie la un nivel sănătos de colesterol și trigliceride.
Cu toate acestea, curmalele sunt o sursă de calorii și carbohidrați și trebuie consumate cu moderație, mai ales în cazul persoanelor care urmăresc o dietă strictă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau zahăr.
O reteta delicioasa cu curmale: „Trufe cu curmale si ciocolata”.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Aceasta rețetă simpla și rapida de trufe cu curmale și ciocolata este perfecta pentru cei care doresc ceva dulce sănătos și naturala. Pofta buna!
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…