Tratamentul cu botox este folosit, în mod normal pentru estomparea şi eliminarea ridurilor de la ochi, frunte şi de pe gât.
Medicii au găsit însă, o nouă întrebuinţare a botoxului: tratarea pacienţilor care se confruntă cu aritmia cardiacă. Toxina este injectată în porţiunile de grăsime din jurul inimii pentru a paraliza nervii care cauzează bătăile neregulate ale inimii.
Tratamentul este folosit pentru fibrilaţie atrială, o aritmie frecventă ce apare în special la persoane în vârstă.
În mod normal bătăile inimii sunt ritmice. În fibrilaţia atrială semnalele electrice anormale determină camerele superioare ale inimii, numite atrii, să tremure sau să fibrileze. O inimă aflată în fibrilaţie nu poate pompa tot atât de mult sânge ca una normală.
Fibrilaţia atrială creşte riscul accidentului vascular cerebral (AVC). Inima in fibrilaţie face ca sângele să se acumuleze la nivelul atriilor. Această acumulare poate duce frecvent la formarea de cheaguri în atrii. Dacă inima pompează cheagul în circulaţie, acesta poate ajunge la nivelul creierului unde poate provoca unu accident vascular cerebral.
Botoxul acţionează blocând semnalele trimise între nervi şi muşchi, iar cercetătorii cred că dacă este injectat în porţiunile de grăsime din jurul inimii, va bloca semnele care provoacă ritmul nergulat.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…