Categories: Ştiri sănătate

Ingredientul secret pentru a obține cea mai delicioasă ciocolată caldă

Ingredientul secret pentru a obține cea mai delicioasă ciocolată caldă. Ciocolata caldă nu este pur și simplu formată doar din cacao și lapte, ci este o băutură cu o textură cremoasă și aromată făcută cu ingrediente bine alese ce vor da o savoare desăvârțită acestui preparat delicios.

Această ciocolată caldă de casă este făcută din lapte integral, smântână groasă, piure de dovleac, ingredientul secret al acestei rețete, chipsuri de ciocolată cu lapte, extract de vanili.

Ingredientul secret folosit de marii cofetari

Preparată cu condimente care se folosesc la plăcinta de dovleac, cu pudră de cacao neîndulcită, chipsuri de ciocolată și piure de dovleac, această băutură va încânta papilele gustative din primul moment, potrivit Foodtalkdaily.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ingrediente pentru ciocolată caldă cu dovleac:

  • Lapte integral
  • Smântână
  • Pudră de cacao neîndulcită
  • Chipsuri de ciocolată
  • Extract de vanilie
  • Piure de dovleac
  • Condimente pentru plăcintă de dovleac
  • Frișcă
  • Scorţişoară
  • Nucşoară
  • Anason stelat (opțional)
  • Mini bezele

Mod de preparare:

  • Pasul 1: Pregătiți dovleacul spălându-l și uscându-l cu prosopul. Tăiați partea de sus a dovleacului. Apoi, scoateți semințele și măruntaiele dovleacului până când este gol.
  • Pasul 2: Într-un cuptor olandez sau într-o cratiță mică, adăugați laptele, smântâna, chipsurile de ciocolată și extractul de vanilie, și puneși-le la foc mediu, până când bucățile de ciocolată se topesc și ciocolata fierbinte este netedă, timp de 3 până la 5 minute. Adăugați piureul de dovleac și condimentul pentru plăcintă de dovleac și amestecați până se încorporează complet.
  • Pasul 3: Turnați amestecul de ciocolată fierbinte și condimente de dovleac în dovleacul scobit, acoperiți cu frișcă, mini bezele, nucșoară și mai mult condiment de dovleac. Deasupra ornați cu anason stelat.

Iată ce spun medicii care recomandă ca dovleacul să nu lipsească din alimentație în zilele reci.

„Legumele și fructele de sezon sunt cele mai bune, deoarece pământul controlează tipul de alimente de care organismul nostru are nevoie în toate anotimpurile anului”, spune Melanie Murphy Richter, medic nutriționist și instructor de fiziologie nutrițională la Universitatea din California, Irvine. „Dovleacul este unul dintre alimentele de top, care conține minerale și nutrienți esențiali pentru sănătatea mintală și sistemul imunitar, pe măsură ce trecem de la vară la toamnă”, explică ea.

Dovleacul are un conţinut bogat de fibre alimentare, care protejează mucoasa colonului, precum şi vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă.

 

Recent Posts

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

52 de secunde ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

20 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

40 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

o oră ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Citeste si: