Categories: Ştiri sănătate

Ingredientul secret pe care Sofia Vicoveanca îl pune în conservele de iarnă: „întăresc murăturile”

Sofia Vicoveanca, cunoscuta interpretă de muzică populară, a dezvăluit câteva secrete despre cum pregătește murăturile pentru iarnă. Artista folosește metode tradiționale și spune că nu trebuie să lipsească niciodată anumite ingrediente din conservele de iarnă.

Printre acestea se numără hreanul, care păstrează murăturile crocante, și boabele de muștar, care oferă aromă și protejează împotriva fermentației excesive. De asemenea, frunzele de vișin și mărarul sunt esențiale pentru a da un gust autentic și o conservare îndelungată.

Îndrăfita artistă recunoaște că de când a rămas singură, nu a mai pus la fel de multe murături. A redus cantitatea, dar ține cont de ingredientele care fac conservele de iarnă delicioase. Se pare că ingredientul cheie este chiar usturoiul, iar pentru un strop de culoare și dulceață artista folosește sfeclă roșie.

„Depinde ce își pune fiecare în gând. Eu, fiind singură, nu mai fac borcane cum făceam odată. Ce trebuie pus: nu trebuie să lipsească hreanul care întărește. Mai pun la gogonele sau la castraveți câteva felii de sfeclă roșie strecurate.

Aceasta dă și culoare și există un dulce care nu deranjează pe lângă acritura care se formează de la castraveți sau gogonele. Pun usturoi, foarte mult usturoi. Cam aceasta este rețeta mea. Totul se completează cu apa sărată și se mai pun crengi de mărar. Nu le pot numi secrete pentru că sigur sunt trucuri pe care le știe deja toată lumea”, a mărturisit Sofia Vicoveanca pentru wowbiz.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Ingredientul secret al Elenei Merișoreanu, din borcanul cu murături

Solista Elena Merișoreanu vine în ajutorul gospodinelor, aflate în toiul pregătirilor pentru iarnă, cu reteța ei delicioasă de murături.

”Sunt o gospodină bună, se vede și după îmbrăcăminte. Așa îți ții bărbatul pe lângă casă! Eu pun castraveții, bine spălați înainte, doar cu sare și cu apă. În borcan mai adaug frunze de cireș sau de vișin, frunze de mărar, morcov, țelină, ce se mai pune în rețeta clasică.

Precizez însă că nu fac castraveții cu oțet, doar la gogoșari pun un pic, pentru că oțelul nu face bine la stomac. Ca să dați un gust aparte conservelor pentru iarnă, adăugați și o linguriță de miere sau de zahăr, atât la castraveți, cât și la gogoșari, ies delicioși! Se pune cam o lingură de miere, la o cantitate de 5 litri”, a spus ea, pentru Playtech Știri.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: